Mobilfejlesztések laptopok számára

Kollár Csaba, 2003. január 30. 19:38
A kaliforniai vezeték nélküli LAN eszközök fejlesztésével foglalkozó Atheros Communications bejelentette, hogy az öt legnagyobb laptopgyártó cég közül néggyel megállapodást kötött, aminek az értelmében a gyártók multi üzemmódú chipeket használnak a közeljövőben megjelenő notebook gépeikben.
A Hewlett-Packard, az IBM, a NEC és a Toshiba az Atheros 2,4 GHz-es és 5 GHz-es chipsetjeit használja olyan eszközeiben, amelyek megfelelnek a IEEE802.11a és a 802.11b összekapcsolhatósági szabványoknak. Az Atheros azt állítja, hogy jelenleg ő az egyetlen olyan gyártó, amelyik 802.11-kompatibilis chipsetet gyárt, melyek támogatják az összes WiFi szabványt.

Rich Redelfs az Atheros elnöke a mostani bejelentésükkel kapcsolatban kihangsúlyozta, hogy "ezek a laptopgyártók megértették, hogy vásárlóik nem akarnak aggódni amiatt, hogy legújabb modelljeik nem felelnek meg a WLAN szabványoknak. A felhasználók ugyanis csak egy dolgot akarnak, hogy az eszköz, amit megvettek, tökéletesen működjön. E vágy chipsetünkkel megoldódik. Nagyobb teljesítmény, több akadálymentes csatorna, tiszta spektrum - ezek mind az 5 GHz-es frekvenciasáv jellemzői. A WLAN termékeknek kompatibiliseknek kell lenniük a 2,4 GHz-es frekvenciát használó eszközökkel is. Az Atheros megoldása ebben is az ügyfelek kedvében jár, akik fejlesztésünkkel bárhol is legyenek, maximálisan ki tudják használni a vezeték nélküli kommunikáció előnyeit."

Kulcsszavak: notebook hálózat

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59