Valós idejű 3G Foma videoplatform

Kollár Csaba, 2003. február 4. 22:44
Az NTT Csoportot alkotó vállalatok egyöntetűen úgy nyilatkoztak tavaly novemberben, hogy elkötelezik magukat a szélessávú kommunikáció mellett, egyben e jövőképbe a világ vezető mobilkommunikációs vállalata elképzelését is beleépítették.
A kijelentés tartalmi részét illetően a vállalatok megállapodtak abban, hogy egy egymással együttműködő kommunikációs hálózati környezetet alakítanak ki, melyet a megbízhatóság, illetve a hálózat stabilitására és interoperabilitására épülő számos új szolgáltatás, alkalmazás és üzleti modell gazdagít majd.

Az NTT Csoporthoz tartozó három vállalat, a Nippon Telegraph and Telephone Corporation, az NTT Broadband Initiative Inc. és az NTT DoCoMo fejlesztette ki a világon elsőként azt a videokommunikációs platformot, amelyik nagyon jól alkalmazkodik a nemzetközi szabványokhoz. A platform lehetővé teszi a valós idejű, kétirányú videkommunikációt az otthoni és az irodai számítógépek között úgy, hogy azok a szélessávú hálózati környezethez kapcsolódnak, valamint azt is, hogy az NTT DoCoMo által biztosított FOMA készülékek és a személyi számítógépek között is megvalósítható legyen ez a kapcsolat.

A most bemutatott fejlesztést egyelőre az említett vállalatok tesztelik, elsősorban kereskedelmi szolgáltatásokat futtatnak rajta magán és vállalati felhasználók számára. A sikeres tesztüzemet követően a szolgáltatás 2003 szeptemberében indulhat.

Kulcsszavak: mobilszolg NTT

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14