Minden peres ügyét lezárta a Graphisoft

MTI Sajtóadatbank, 2003. február 5. 10:26
A Graphisoft peren kívüli egyezséggel lezárta a San Franciscó-i kerületi bíróság előtt folyó perét is, s ezzel minden peres ügyét befejezte - közölte a társaság az MTI-vel.
A közlemény szerint az amerikai pert a bérbeadó a Graphisoft San Franciscó-i és bostoni irodáinak 2001 végével történt összevonása után, irodabérleti szerződésének idő előtti felmondása miatt indította. A megállapodás keretében a Graphisoft a bérbeadó összes követelésének kielégítéseként 170 ezer dollárt fizetett. Az egyezség a társaság pénzügyi eredményeit nem befolyásolja jelentősen, mivel a követelés egy részére már 2001-ben céltartalékot képzett - áll a közleményben

A Graphisoft ezt megelőzően január 22-én egyezett meg peren kívül a CadLine Kft.-vel egy szerzői jogi vitában. A Graphisoft és a CadLine megállapodott abban, hogy kölcsönösen semmifajta igényük nincsen a másik fél szoftvereinek szerzőségével, kifejlesztésével, forgalmazásával, terjesztésével kapcsolatban.

A Graphisoft 2000. áprilisban indított pert a Cadline Kft. ellen szerzői jog megsértése miatt. A Graphisoft álláspontja szerint a CadLine építészeti szoftvere, az ArchiLINE a Graphisoft egy korábbi, ma már nem forgalmazott szoftverén alapul, és így szerzői jogokat sért.

A CadLine Kft. kérte a kereset elutasítását, egyben tisztességtelen piaci magatartás miatt viszontkeresetet nyújtott be a Graphisofttal szemben.

Kulcsszavak: CadLine jog Graphisoft

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14