A holland kormány szívesen megválik az aranyrészvénytől a KPN-ben

MTI Sajtóadatbank, 2003. február 6. 09:16
A holland kormánynak nincs kifogása az EU döntésével szemben, hogy semmisítse meg a KPN távközlési vállalatban tartott aranyrészvényét, de nem teheti ugyanezt a TPG postaszolgáltatónál.
Az EU bizottsága felszólította Hollandiát, Olaszországot és Dániát, hogy vonják vissza azokat a törvényeket és más jogszabályokat, amelyek alapján kormányaik az aranyrészvény útján stratégiai kérdésekben vétójoggal rendelkeznek afféle vállalatokban, a volt állami monopóliumokban, amilyen a KPN vagy a Telecom Italia.

A holland kormánynak nincsenek különösebb érvei a KPN-aranyrészvény megtartása mellett, ám a postánál a közérdek továbbra is indokolja az aranyrészvényt - mondta a holland pénzügyminisztérium szóvivője, William Lelieveldt szerdán. Mindenesetre egyelőre tanulmányozni akarják, miért ellenzi az Európai Bizottság az aranyrészvény intézményét, és utána válaszolnak - tette hozzá. A holland kormánynak összesen 31,4 százaléka van még a KPN-ben - ezt fokozatosan csökkenteni akarják -, és 34,8 százaléka a holland postában.

Kulcsszavak: jog KPN EU

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59