Sajtóinfo - új kommunikációs szolgáltatás

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. február 10. 13:03
Sajtóinfo néven új kommunikációs szolgáltatás indul, elsősorban újságírók és a PR szakemberek számára. A Sajtóinfo internet alapú egyedi megoldása szöveges közleményeken túl képek, mozgóképek, multimédiás prezentációk azonnali és célzott küldését teszi lehetővé.
Professzionális felhasználók számára kifejlesztett új kommunikációs szolgáltatás indul Sajtóinfo néven 2003 elején. Az internet különböző lehetőségeit eddig példa nélkül álló módon ötvöző szolgáltatás új megoldással bővíti a tömegkommunikáció és a marketingkommunikáció palettáját. A rendszer használatával ugyanis az eddigi egyszerű, szöveges sajtóközlemények helyett képekkel, hang- és videoanyagokkal, grafikonokkal, multimédia-prezentációkkal kibővített hírek, információk továbbíthatóak a média munkatársai számára.

A multimédia üzenetek azonnal és célzottan kerülnek továbbításra, hiszen a Sajtóinfo saját, részletes újságírói adatbázissal rendelkezik. Az adatbázisban szerepel például, hogy az egyes újságírók milyen témakörökkel foglalkoznak, mely médiumok milyen műsoraiban vagy rovataiban működnek közre, milyen rendszerességgel és az ország mely területén publikálnak.

A multimédia-üzenetek kezelésére a Sajtóinfo egyedi szoftvert fejlesztett ki, mely hamarosan megrendelhető lesz a www.sajtoinfo.hu honlapon keresztül is. A szoftver nem csak a Sajtóinfo adatbázisában szereplő újságírók elérését teszi lehetővé, hiszen a felhasználók saját médialistájukat is importálhatják a programba, sőt, lehetőségük van ügyféllisták vagy előfizetői listák kezelésére is, így a program multimédiás direkt marketing célokra is felhasználható.

A Sajtóinfo Magyarországi beindításával párhuzamosan folynak az előkészületek a szolgáltatás nemzetközi kiterjesztésére is. Nálunk továbbra is ingyenesen csatlakozhatnak az újságírók, szerkesztők, médiamunkatársak a Sajtóinfo adatbázisához, a www.sajtoinfo.hu honlapon keresztül. Az újságírók regisztrációját követően a tervek szerint áprilisban indul a Sajtóinfo teljes körű szolgáltatása.

Kulcsszavak: média újság

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50