Acer TravelMate 230: mobilitás a kommunikáció szolgálatában

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. február 11. 12:55
Az Acer bejelentette kompakt, hordozható TravelMate 230 sorozatának piaci megjelenését. Olyan komplett és teljes mértékben integrált multimédia-munkaeszközökről van szó, amelyek ráadásul rugalmas kommunikációs lehetőségekkel biztosítják a megbízhatóságot és a termelékenységet.
A TravelMate 230-ast a terepen dolgozó professzionális felhasználóknak szánták - legyenek azok szabad foglalkozásúak, kis- vagy középvállalkozások tagjai, esetleg nagyvállalatok kereskedelmi osztályának vagy szervizrészlegének olyan alkalmazottjai, akiknek ún. “minden egyben" típusú eszközre van szükségük - olyanra, amely kényelmesen ki tudja elégíteni napjaink külső helyszínekhez kötött üzleti környezetének egyre változatosabb munkakövetelményeit, ugyanakkor utazás közben is képes megfelelni a multimédiás igényeknek.

A mobil munkavitelű professzionális üzleti felhasználók bizonyára üdvözölni fogják a TravelMate 230-as lenyűgöző számítástechnikai rugalmasságát, valamint intuitív szolgáltatásait. A nagy teljesítményű (1,7 GHz-es vagy annál magasabb órajelű) Mobile Intel Celeron processzor a magba integrált 256 KB L2 gyorsítótárral, az ICH4 platformú Intel 845GL lapkakészlettel, valamint a maximálisan 1024 MB SDRAM támogatásával stabil és megbízható teljesítményt szolgáltat a legtöbb nagy igényű, specializált feladathoz.

A TravelMate 230-as tökéletesebb hálózati és kommunikációs lehetőségeket kínál: szabványos tartozék az alaplapra integrált, LED kijelzővel felszerelt 10/100BaseT LAN, valamint a Wake on Ring támogatással (Standby üzemmódból) felvértezett V.90 56 Kbps-os faxmodem; ezek igény szerint opcionálisan kiegészíthetők a globális kompatibilitást garantáló IEEE 802.11b vezeték nélküli LAN, valamint a Bluetooth támogatásának lehetőségével. Tartalmaz továbbá egy Type III CardBus-kompatibilis PC-kártyához való bővítőhelyet, jack típusú audiocsatlakozókat, illetve egy párhuzamos, valamint két USB 2.0 B/K portot.

A TravelMate 230-as olyan nagy teljesítményű multimédia-jellemzőkkel van telezsúfolva, amelyek zökkenőmentes integrációt biztosítanak mindenféle típusú audió, videó vagy adat alapú multimédia-alkalmazás között; kiemelhetők közülük az (14,1 vagy 15"-es) aktív mátrixos TFT kijelző, a tiszta, éles hangokat szolgáltató beépített hangszórók, valamint a választhatóan 20, 30 vagy 40 GB-os Enhanced-IDE ATA—100 merevlemez-meghajtók - utóbbi megoldások révén mindenféle tárolási igény kielégíthető, míg a mindent egyben kínáló, kompakt formatervezésnek köszönhetően közvetlenül a szabványos 1,44 MB-os hajlékonylemez-meghajtó mellett kapott helyet a beépített 24x CD-ROM-olvasó, a 8x DVD-ROM-meghajtó vagy a kombinált 8/24/10/24x DVD+CD-RW meghajtó.

A TravelMate 230-as tervezésekor is a mobilitás volt az egyik fő szempont. Minthogy a 14"-es LCD-vel szerelt modell alig 3,02 kilót nyom, és a 15"-es kijelzőjű egység tömege is csupán 3,14 kg, a noteszgép könnyen hordozható. Mi több, a 4000 mAH-s lítium-ion teleppel a gép maximálisan 2,5 órányi, a hálózati csatlakozótól független multimédia-élvezetet tesz lehetővé. Akárcsak az összes Acer TravelMate noteszgép esetében, itt is jelszavas védelemmel küszöbölhető ki az üzembe helyezési procedúra jogosulatlan elindítása, illetve a BIOS-hoz és a merevlemezhez való illetéktelen hozzáférés.

Ugyancsak szem előtt tartották a TravelMate 230 tervezésekor a legfrissebb operációs rendszerekkel való együttműködést: a noteszgépre előre telepítik a Microsoft Windows XP Home-ot vagy a Microsoft Windows XP Professionalt.

Kulcsszavak: Acer notebook

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14