Az első 3G készülék és tervek a Sony Ericssontól

Kiss Ádám Zoltán Kiss Ádám Zoltán, 2003. február 17. 22:09
A svéd-japán gyártó bemutatta első harmadik generációs hálózatokra tervezett készülékét, és kirajzolta a cég szerintük várható jövőjét. A vállalatnak még mindig mindössze 6 százalékos a piacrészesedése, a távlati terv azonban változatlan, 2006-ra a cég szeretné átvenni az abszolút első helyet a mobiltelefon-eladásokban.
Az első lépés a visszatérés a nyereségességhez, ezt Jan Wareby elnökhelyettes szerint még idén sikerül elérniük. A Sony Ericsson előtt még hosszú út áll, ha maga mögé akarja utasítani a 39 százalékos Nokiát is, hiszen az első öt mobiltelefon-gyártó közül egyedül ez a cég volt veszteséges 2002-ben. Az idei évre a vállalat 7-10 százalékos részesedést, az elemzők 6-8 százalékot jósolnak. A T100-as és T200-as belépő szintű modellek jól fogytak, akárcsak a legdrágábbak egyike, a P800 kamera-telefon. A szakértők szerint ezek a modellek megállították a piacrész-vesztést, és ha sikerül hasonló eredményeket elérni a teljes modell-skálán, akkor a cég komoly eredményekre számíthat. A Nokia mindeddig ragaszkodott a küllemükkel hódító alsókategóriás modellekhez, melyek javítják a termelékenységet, és jövedelmezőbbek a drága presztízsmodelleknél, ám az európai piac telített, és az ázsiai piacokon, ahonnan a növekedés várható, a küllem nem elég a sikerhez, állítják az elemzők.

Az új Z1010, mely színes kijelzővel rendelkezik, már ezen új törekvések jegyében került a piacra, többek között képes rövid videóanyagok felvételére is, mindezt különleges akkujának köszönhetően a jelenlegi átlagtelefonok üzemideje mellett. A videó-telefon funkciót dupla kamerarendszer, lejátszó-szoftver, és Sony Memory Stick adattárolás egészíti ki.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50