Oracle, Nokia együttműködés mobilmegoldásokhoz

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. február 25. 12:55
Az Oracle Corporation és a mobilmegoldások nemzetközi vezetőjének számító Nokia bejelentették közös kezdeményezésüket, amelynek keretében elérhetővé teszik az Oracle Collaboration Suite csoportmunkaszoftvert a Nokia mobilkészülékein, jelezve a két cég közös szándékát, hogy összefogásukkal integrált mobilmegoldásokat kínáljanak a vállalati dolgozóknak.
Az Oracle és a Nokia ennek a sajátos mobilmegoldásnak a kifejlesztésével kívánja biztosítani a vállalaton belüli hangposta, e-mail, előjegyzésnaptár, fájlkezelés és tartalomkeresés elérhetőségét azért, hogy a dolgozók egyetlen integrált, egységes kommunikációs környezetet használhassanak különböző mobil eszközökről és platformokról. A program a tervek szerint Nyugat-Európában indul, de tervezik a megállapodás kiterjesztését a két amerikai kontinensre, Délkelet-Ázsiára és a csendes-óceáni térségre is. Az egyes kiválasztott ügyfeleknél induló kísérleti programok 2003 második negyedévében kezdődnek az Egyesült Királyságban.

Az iGillottResearch nevű független piackutató cég felmérése szerint az elektronikus levelezés és a személyes információkezelő funkciók vezeték nélküli elérése átlagban fejenként heti öt-hat munkaóra megtakarítást jelent. A mobilalkalmazásokba való beruházás megtérülési ideje pedig igen rövid, mindössze négy-hat hónap. Az iGillottResearch úgy véli, hogy bármely vállalat esetében rossz döntés lenne, ha az informatikai részleg anélkül vezetne be egy új vállalati informatikai megoldást, hogy figyelembe venné a vezeték nélküli technológia lehetőségeit az adott alkalmazás vagy környezet esetében.

A két cég nemzetközi fejlesztői csapatai vizsgálják az Oracle Collaboration Suite és a Nokia üzleti célú felhasználáshoz optimalizált korszerű mobilkészülék-családjai együttműködésének lehetőségeit. A Nokia 6800, valamint a Symbian alapú Nokia 3650, Nokia 7650 és Nokia 9200 sorozat készülékei az Oracle Collaboration Suite 1-es verziójával szokatlanul magas szinten kínálnak integrált elektronikus levelezést, előjegyzésnaptárt és címregisztert. Az Oracle Collaboration Suite 2-es verziójának megjelenése, amely valós idejű lehetőségekkel bővíti a közös szolgáltatásválasztékot, 2003 második negyedévében várható.

Kulcsszavak: Oracle Nokia mobilszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36