A Sony növeli a plazmatévék termelését

MTI Sajtóadatbank, 2003. március 10. 10:06
A japán Sony növelni akarja a plazma- és folyadékkristályos képernyős televíziók termelését és értékesítését, mind odahaza, mind külföldön, elsősorban Kínában, ahol számít a fejlett partvidéki körzetek nagyobb keresletére.
A Sony, a világ legnagyobb szórakoztatóelektronikai gyártója, tavasszal akarja kezdeni a plazmatévék termelését és értékesítését Kínában, egy ott már meglévő gyártó telephelyén. A kínai üzemben évi hatezer 42 hüvelykes és 50 hüvelykes készüléket fognak gyártani. A viszonylag drága tévéket mind Kínában tervezik eladni.

Közben a Sony plazma- és folyadékkristályos tévé gyártókapacitást telepít Spanyolországba és az Egyesült Államokba is, Japánban pedig növelni akarja az ilyen, nagyképernyős tévék termelését és értékesítését.

A spanyolországi, barcelonai telephelyen februárban megkezdték a Sony 30 hüvelykes, folyadékkristályos tévéinek gyártását. A 15 hüvelykes és a 17 hüvelykes folyadékkristályos tévék gyártását a nyáron akarják áthelyezni Barcelonába Japánból, ahol a nagyobb képernyős folyadékkristályos tévék gyártását bővítik.

A Sony valamelyest lemaradt a versenytársaktól ezeknek a nagyobb hozzáadott értéket tartalmazó tévéknek a gyártásában, de a lemaradást behozva, rövid időn belül meg akarja a szerezni a világpiac 30 százalékát. Az áprilisban kezdődő pénzügyi évben gyorsan akarják növelni a termelést. Ősszel új, fejlettebb, jobb képfelbontást adó félvezetővel fölszerelt modelleket vezetett be a Sony, és azóta kezdett piacot nyerni a hamarabb ébredt versenytársaktól, elsősorban a Japán Sharptól és a Hitachitól. A most végződő pénzügyi évben a Sonyé volt a világpiac 8 százaléka folyadékkristályos tévékből, és a 20 százaléka plazmaképernyős tévékből, legalábbis a vállalat tulajdon becslése szerint - írta vasárnap a Nihon Keidzai Simbun című japán lap vasárnap.

Kulcsszavak: Sony televízió

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14