Nyereséggel zárja a 2002/03-as évet a Fujitsu Siemens

MTI Sajtóadatbank, 2003. március 13. 10:58
A német piacon vezetőnek számító Fujitsu Siemens Computers magas átszervezési költségei és a számítógép-gyártó ágazat rossz üzleti helyzete ellenére is pozitív eredményre számít a márciusban záró 2002/03-as pénzügyi évében.
Az adó előtti nyereség mintegy négymillió euró lesz - jelentette ki Adrian von Hammerstein vezérigazgató a CeBIT számítástechnikai kiállítás- és vásáron. A 5,35 milliárd eurós értékesítési árbevétel alig marad el az előző évitől. A következő pénzügyi évben a konszern az ágazat átlagát meghaladó növekedési ütemre és javuló nyereségességre számít.

Az iraki háború fenyegető lehetősége azonban meglehetősen ködössé teszi az előrejelzéseket. - meglehetősen messze vagyunk az elmúlt évek kétszámjegyű százalékos növekedési ütemétől - jegyezte meg a vezérigazgató. - A kínálat jelenleg felülmúlja a kereslet szintjét, ami feltehetőleg még a jövő évben is nyomás alatt tartja az árakat.

Az első félévben a konszern 23 millió eurós átszervezések költségek miatt 21 millió eurós adó előtti veszteségbe csúszott. A működési költségeket tizenegy százalékkal sikerült csökkenteni az év folyamán, ami jelentős mértékben hozzájárult a nyereségesség eléréséhez. A Fujitsu Siemens legfontosabb piacian, Németországban, Nagy-Britanniában és Franciaországban növelni tudta forgalmát és ezzel nagyobb piaci részesedést is hasított ki magának.

Kulcsszavak: +céginfo Fujitsu Siemens

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14