Az íróasztalok felszabadulása

, 2003. március 30. 19:20
Az Acer új noteszgépe végleg helyettesítheti az asztali rendszereket. A TravelMate 800-as sorozat az Intel Mobile Centrino technológián alapul. Ez a technológia nemcsak egy ultraalacsony fogyasztású processzort jelent, hanem egy ehhez igazodó speciális chipkészletet, valamint egy szintén ehhez igazodó, vezeték nélküli egységet.
A Centrino emblémát csak azokon a noteszgépeken lehet elhelyezni, amelyek mindhárom komponens beépítésével valóban kihasználják a technológia által nyújtott teljes többletet. Az Acer TM 800-as noteszgép természetesen ilyen. Az okos eszközt már az alapoktól kezdve kifejezetten a mozgásban lévő professzionális felhasználók számára tervezték. Olyan embereknek, akik karcsú, elegáns vonalvezetésű, csúcskategóriájú asztalirendszer-alternatívára vágynak, amely maradéktalanul kielégíti a mobil számítástechnikai környezet egyedi és feladatspecifikus követelményeit.

Az üvegszállal megerősített váz alumíniumötvözetből készült hátlapot kapott, így a gép ideális a mindennapi használatra, és jól állja a fokozott igénybevételt.

A TravelMate 800-as sorozat kiemelkedő jellemzői közé tartoznak a telepélettartamot meghosszabbító szolgáltatások, a memória maximum 2024 MB méretig történő bővítési lehetősége, a 40 GB-os merevlemez, a beépített kombinált DVD-ROM/CD-RW meghajtó, valamint a 802.11 (Wi-Fi) vezeték nélküli hálózati képességek.

Nagyvállalati felhasználók jó hasznát vehetik a TravelMate 800-as modellek Boot-from-Lan- és Wake-on-LAN-támogatásának, többszörös jelszavakat kezelő képességének, a leltáriszám-nyilvántartás lehetőségének, a DMI BIOS-támogatásának, ezenfelül pedig az Acer Mediabay által biztosított rugalmasságnak, ami azt jelenti, hogy tetszőleges típusú optikai meghajtóval, kiegészítő akkumulátorral, hajlékonylemez-meghajtóval együtt tud működni, továbbá lehetővé teszi a merevlemez, az optikai, illetve a floppymeghajtó egyidejű használatát.

A TravelMate 800-as nem nyom többet 2,6 kilogrammnál, miközben egyetlen, 8 cellás lítium-ion akkumulátora hihetetlenül hosszú, 5,5 órányi telepélettartamot biztosít, úgy, hogy működés közben mindössze 3 óra alatt képes feltöltődni. A gép további lényeges jellemzői: nagy teljesítményű multimédiás szolgáltatások, beleértve a 15 hüvelykes SXGA+ (1400x1050) aktív mátrixos TFT-megjelenítőt és az ATI Radeon 9000 VGA-lapkát 64 MB külső VGA DDR RAM-mal, valamint Dual View-támogatással, ami lehetővé teszi az LCD- és CRT-monitorok szimultán megtekintését.

A híres Acer FineTouch billentyűzet garancia a kényelmes és hosszú távú használatra. Külön Windows- és eurógombbal szolgál, valamint négy szabadon programozható billentyűzetet is kialakítottak rajta. A TravelMate 800-as noteszgépet Windows XP Pro operációs rendszerrel szállítják.

Kulcsszavak: notebook Acer

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14