IQSYS: a hatékonyság korszakának szülöttje

Kovács Attila, 2003. március 31. 18:06
"Megalakult az IQSYS Informatikai Rt."- jelentette be a KFKI Csoport március 31-én tartott sajtótájékoztatóján Ludman Lajos vezérigazgató. A csoport legújabb vállalata a különböző cégekben lévő szoftverrészlegekből, az IQSOFT Intelligens Software Rt. és a CLASSYS Informatikai Kft. szintén 100%-os portfoliójával, valamint az ICON szoftverfejlesztői és az ISYS üzleti intelligencia csoportja alkalmazásfejlesztési kompetenciáiból jött létre, 260 fővel működik, idei bevételi terve 5,1 milliárd forint.
Az új társaság ügyvezető igazgatója Verseghi Nagy Miklós, három üzletágának a vezetői: Kővágó Károly (államigazgatás), Deli Ágnes (pénzintézetek), illetve Horváth Gábor (ipar, telco, média). Ludman arról is tájékoztatott, hogy a csoport cégeinek outsourcing részlegeit az Evolit Kft-be vonták össze, a legfontosabb új fejlesztési tervek között szerepel a biztonsággal (elektronikus aláírás, titkosítás) és az EU régiók ügyvitelével kapcsolatos feladatok megoldása; az új kompetenciák építése terén a KFKI erősítésének a fókuszát a Microsoft, az ITIL üzemeltetési módszertan és a CMM fejlesztési folyamatok jelentik.

Az új IQSYS bemutatása során Verseghi Nagy Miklós a következőket hangsúlyozta: "Az IQSYS Rt. szolgáltatásai az üzleti alkalmazások fejlesztéséhez, bevezetéséhez és integrálásához kapcsolódó szoftver tevékenység minden területére kiterjednek. Az IQSYS Rt. olyan korszerű üzleti és technológiai portfolióval és tapasztalattal, valamint ügyfélorientált szemlélettel rendelkezik, amely képessé teszi arra, hogy technológiai versenyelőnyét megőrizve növelje profitját."

A cégegyesítés a KFKI Csoport vezetése által tavaly novemberben meghirdetett hatékonyságnövelési stratégia jegyében történt, amely az ügyfelek jobb kiszolgálását célozza. Az egyesítéssel létrejött cég az összevonásra került divíziók erősségeit felhasználva a hazai szoftver piac meghatározó tényezője lehet. Az új cég ügyfélközpontú, teljes szolgáltatási spektrumú fejlesztő és integráló vállalkozás, amely kompetenciáinak köszönhetően egy kézből, a felhasználói igények és lehetőségek figyelembevételével biztosítja a megoldásokat, szektor specifikus tudással támogatva.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50