Az Infinity leányvállalatot alapított Szlovákiában

MTI Sajtóadatbank, 2003. április 3. 08:00
A Synergon Informatika Rt. többségi tulajdonában álló cseh Infinity a. s. leányvállalatot alapított Szlovákiában.
A Synergon kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében tájékoztat arról, hogy a cégalapítás fő oka, hogy az Infinity a. s. tevékenységének közel 10 százalékát a szlovák piacon bonyolítja.

Az Infinity Slovakia egyelőre cseh anyavállalata szolgáltatásait és termékportfolióját kínálja. A pozsonyi székhelyű leányvállalat elsődleges célja a Synergon-csoport szlovák piacon működő ügyfeleinek közvetlen és hatékony kiszolgálása.

A közlés szerint az Infinity Slovakia megalapítása összhangban van a Synergon stratégiájával, amelynek célja a kelet-közép-európai piaci jelenlét fokozatos erősítése.

A leányvállalat megalakulása nem befolyásolja a Synergon további, Szlovákiát is érinthető akvizíciós terveit, ugyanakkor a már meglévő ügyféligények kielégítésén keresztül is hozzásegíti a céget a szlovák informatikai piac közvetlen megismeréséhez - derül ki a közleményből.

A részvénytársasági formában működő Infinity a. s. 2001 óta tagja a Synergon-csoportnak, elmúlt évi árbevétele mintegy 6 milliárd forint volt.

Az anyavállalat a magyar számviteli szabványok (MSZSZ) alapján készült kimutatás szerint 23,98 millió forint mérleg szerinti nyereséget ért el 2002-ben, a társaság bevételei 10,992 milliárd forintot tettek ki. A konszolidált mérleg szerinti eredmény az MSZSZ szerint 35,29 millió forint veszteség, míg a nemzetközi számviteli szabványok (IAS) alapján 26,84 millió forint nyereség.

A Synergon részvényei a BÉT A kategóriájában forognak, szerdán 535 forinton zártak. Az elmúlt egy évben a papír legmagasabb ára 877 forint, a legalacsonyabb 430 forint volt.

Kulcsszavak: +céginfo Synergon Infinity

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50