Újfajta nagy tudású plazma-tv a Sonytól

Tóth Kristóf, 2003. április 6. 10:12
Különböző források szerint a Sony hamarosan egy olyan új generációs, plazmakijelzős televíziós készüléket kíván forgalomba hozni, mely a hagyományos televíziós műsorokon kívül az otthoni helyi hálózatok, illetve az internet segítségével közvetített műsorok vételére is képes. Az Altair fejlesztési kódnevet viselő projekt keretein belül készülő újfajta televízió révén a japán gyártó forradalmasítani kívánja a televíziós készülékek piacát, és a fogyasztói elektronikus eszközök használóinak minden korábbinál könnyebb módon szeretné elérhetővé tenni a különböző digitális tartalmakat.
A japán gyártóhoz közelálló források tudni vélik, hogy az Altair fejlesztési projektben fejlesztett televíziós készülék integrált nagy sávszélességű modemje, valamint hagyományos tunere révén többek közt a kábeltelevíziós hálózatokon, a műholdak segítségével, valamint az internet segítségével sugárzott adások vételére is alkalmas lesz, természetesen mind analóg, mind digitális módon. Elmondások szerint a Sony új generációs televíziója internetböngésző szoftverrel is el lesz látva, azonban e tekintetben a készülék állítólagosan nem fog hasonlítani a korábbi Web tv jellegű megoldásokra. Tudni lehet, hogy a felhasználók nem a személyi számítógépek esetében használatos vagy ahhoz hasonló billentyűzettel kezelhetik majd a televíziót, hanem egy speciális távirányító berendezéssel.

A fogyasztói elektronikus eszközök piacán komoly részesedéssel rendelkező Sony természetesen nem kívánja a véletlenre bízni az új generációs televíziós készülék sikerét, éppen ezért nemrégiben már tárgyalásokat is kezdett néhány nagyobb streaming média szolgáltatásokkal foglalkozó céggel, hogy azok megfelelő támogatást nyújtsanak a készülékhez. Ezen leendő partnercégek közé tartozik például az Equator, az On2 Technologies, a RealNetworks, valamint a Secure Media.

Sonyhoz közeli, magukat megnevezni nem kívánó források szerint a japán cég mérnökei körülbelül 6-8 hónapja kezdték meg a nagy tudású, multimédiás plazmatelevízió fejlesztési munkálatait, mely munkálatok olyan jól haladtak, hogy a televízió első prototípusai nemrégiben már el is készültek. Sajnos egyelőre nem lehet tudni, hogy a készülék pontosan mikor és milyen áron kerül majd kereskedelmi forgalomba.

Kulcsszavak: televízió Sony

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14