Apple DVD Stúdió Pro 2 szoftver

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. április 8. 16:28
Az Apple az NAB szakkiállítás és konferencián bemutatta az új DVD Studio Pro 2 szoftvert, a piacvezető professzionális DVD-készítő csomag alapoktól újraírt változatát, melyet innovatív szolgáltatásokkal és újratervezett felhasználói felülettel egészítettek ki.
A kiemelkedő minőségű és teljesen személyre szabható minták, a teljesen új menüszerkesztő modul, az idővonal-alapú sávszerkesztés lehetősége és a világszínvonalú, szoftveres MPEG-2 tömörítő teszi igazán ideális választássá a DVD Studio Pro 2 szoftvert minden Final Cut Pro felhasználó és általában mindenki számára, aki professzionális kiállítású DVD-videó lemezeket szeretne készíteni.

A DVD Studio Pro 2 intuitív felhasználói felületet kínál, mely olyan egyszerűen áttekinthető, hogy a Final Cut Pro szoftverrel dolgozó vágók és az egyszerűbb DVD-videó szoftverek korábbi felhasználói is azonnal munkához tudnak látni. A DVD Studio Pro 2 mindazt a méretezhetőséget és teljesítményt nyújtja, melyre a hivatásos felhasználók igényt tartanak. A DVD Studio Pro 2 kiemelkedő minőségű, művészi igénnyel tervezett minták, gombok és hátterek egész gyűjteményét tartalmazza, melyek természetesen az egyes projektek igényei szerint személyre is szabhatók. Az innovatív menüszerkesztő modul lehetővé teszi a DVD lemezek menüinek gyors és egyszerű összeállítását anélkül, hogy a specifikáció részleteivel törődni kellene. Környezetfüggő menük és paletták teszik egészen magától értetődővé az egyes elemek összekapcsolását, a menük és feliratok elkészítését.

A Final Cut Pro szoftver közkedvelt idővonal-szemléletére épülő új szerkesztőszolgáltatások nagy mértékben leegyszerűsítik és meggyorsítják a munkát. A DVD Studio Pro 2 lehetővé teszi fejezet-jelzők (marker-ek) kezelését, 8 különböző kameraállást, 8 független hangsávot, 32 különböző nyelvű feliratot és mindezt egyszerűen az idővonal nézetből

Az új Compressor szoftver, mely egyaránt tartozéka a szintén új Final Cut Pro 4 és a DVD Studio Pro 2 szoftvereknek is, lehetővé teszi, hogy a felhasználók nagyobb tömegben egyszerre alakítsanak át digitális moziállományokat MPEG-2, MPEG-4, vagy más tetszőleges QuickTime formátumba. A Compressor program támogatja a vízjelek elhelyezését, valós idejű előnézeteket és 30 professzionális minőségű szűrőt A Compressor egy új, világszínvonalú MPEG-2 tömörítőt tartalmaz, mely lehetővé teszi a bitsűrűség és más paraméterek szabad beállítását. A Compressor modul MPEG-2 tömörítő algoritmusa kiváló képminőséget biztosít, miközben teljesítménye vetekszik a célhardverekre épülő megoldásokkal.

A Final Cut Pro 4 szoftver előre láthatóan augusztustól lesz megrendelhető a hivatalos magyarországi Apple viszonteladóknál.

Kulcsszavak: multimédia DVD Apple

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55