Nokia: többmilliós Synfonet Access Node SDH berendezést adományozott a Kandónak

Kovács Attila, 2003. május 7. 21:50
A mai napon a Kandón tartott sajtótájékoztató keretében a Nokia Magyarország több millió forint értékű, Nokia Synfonet Access Node típusú átviteltechnikai berendezést adományozott a BMF Kandó Kálmán Villamosmérnöki Főiskolai Kar Híradástechnikai Intézetének.
Dr. Lukács György intézeti igazgató szerint a berendezéssel a nappali hallgatók közül mintegy hatvanan, továbbá a levelező és szakmérnök hallgatók az SDH technológiával kapcsolatos méréseket végezhetnek, az optikai átvitel jellemzőiről szerezhetnek tapasztalatokat. A Nokia világszínvonalú berendezése jelenlegi mérési megoldásában 2Mbps-os vonalakat hurkol vissza, előnye a távfelügyeleti lehetőség, az elérési hálózatok kiterjedt optikai méréseit az optikai csillapítók beszerzésével ez év szeptemberében kezdik a hallgatók.

A Nokia Synfonet Accesss Node feladata lehet a nagy sebességű optikai gerinchálózatból történő leágaztatás, illetve helyi hálózatok forgalom gyűjtése. Kialakításának köszönhetően a hálózatban bekövetkezett esetleges hibákat, szakadásokat a beépített gyűrűs védelmi megoldással küszöböli ki. A csatornák védelme nélkül max. 3780, védetten 1890 egyidejű 64 kbps-os kétirányú kapcsolatot (telefonbeszélgetés, adatkapcsolat stb.) képes lekezelni az elérési hálózat felé, illetve felől.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14