Új Sharp képmegjelenítő eszközök

Tóth Kristóf, 2003. június 8. 10:13
A Sharp Electronics vadonatúj képmegjelenítő eszközöket, így többek közt LCD-monitorokat, illetve projektorokat jelentett be a napokban.
A vállalat LC-M3700 típusjelzésű újdonsága nem más, mint egy 37 colos képátlóval rendelkező, "szélesvásznú" folyadékkristályos kijelző, melyet elsősorban kormányzati hivatalokban, irodákban, kereskedésekben, kórházakban, illetve ehhez hasonló helyeken történő felhasználásra szán a Sharp. A nem kevesebb mint 8000 dollárba, vagyis mintegy 1 millió 770 ezer forintba kerülő Sharp LCD monitor nemcsak személyi számítógépekre csatlakoztatható (XGA, SVGA, VGA), hiszen a kijelző akár HDTV jelek vételére és megjelenítésére is képes. A 16:9-es képarányú LCD újdonság 1366x768 pixeles felbontással, illetve 800:1-hez kontrasztaránnyal rendelkezik, képét pedig a gyártó állítása szerint 170 fokos szögben tökéletesen lehet látni. Az LC-M3700 cserélhető háttérvilágítása 60 ezer üzemórára van hitelesítve, maga az LCD monitor pedig 97 x 61 x 10 centiméteres méretekkel, illetve 20 kilogrammos tömeggel rendelkezik.

Ugyancsak most debütált a Sharp Electronics Notevision PG-A20X típusjelű LCD projektora, mely elsősorban 2000 ANSI lumenes fényerejéről, natív XGA felbontásáról, valamint mindössze 2,9 kilogrammos tömegéről ismerszik meg. Az új projektor bekapcsolását követően automatikus bemenet kiválasztást végez, működése közben számos képminőség javító technológiát alkalmaz a lehető legélethűbb, torzításmentes képmegjelenítés érdekében. A Notevision PG-A20X ezenkívül roppant egyszerűen kezelhető, ami elsősorban a Sharp új fejlesztésű, ikonokon alapuló grafikus interfészének köszönhető. A 2995 dollárba, vagyis megközelítőleg 660 ezer forintba kerülő projektorújdonság HDTV kompatibilis, működése közben mindössze 31 decibeles zajt kelt, integrált fényforrásának élettartama pedig a felhasználási körülményektől függően 3000-4500 órára tehető.

Most mutatkozott be a cég XG-C55X típusjelzésű, 3000 ANSI lumen fényerejű LCD projektora is, mely azonban olyannyira újdonságnak számít, hogy várható kereskedelmi áráról egyelőre még a Sharp munkatársai sem tudtak nyilatkozni. Az öt kilogrammnál alig valamivel nehezebb LCD projektor fényforrásának élettartama egyébként 3000-4000 óra körül alakul.
Kulcsszavak: LCD Sharp projektor monitor HDTV

HR és munkavállalói oldalról is kihívás az anyák foglalkoztatása itthon

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint az országban körülbelül 300 ezer főnyi potenciális munkaerő áll rendelkezésre, bár ez a szám régiónként változó. A jelenlegi gazdasági helyzetben kiemelt szükség van a kisgyermeket nevelő anyák munkaerőpiaci reintegrálásának fokozott támogatására. 

2024. május 5. 13:01

K&H: Kate tiszta nyereség

Tavasztól a kis- és középvállalkozásokat is segíti Kate, a K&H digitális pénzügyi asszisztense. A mesterséges intelligencia-alapú megoldás egyetlenként az országban hangalapú utasításokat is megért és végrehajt, egyben felveszi a versenyt a legfejlett technológiákkal.   

2024. május 5. 11:59

Nagy a magyar cégek lemaradása a kisgyermekes anyák foglalkoztatásában

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint az országban körülbelül 300 ezer főnyi potenciális munkaerő áll rendelkezésre, bár ez a szám régiónként változó. A jelenlegi gazdasági helyzetben kiemelt szükség van a kisgyermeket nevelő anyák munkaerőpiaci reintegrálásának fokozott támogatására. 

2024. május 5. 10:24

Az Év logisztikai fejlesztése Magyarországon a Prologis – Sziget II park

A Prologis Park Budapest-Sziget II beruházás nyerte idén a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) által életre hívott, „Év logisztikai fejlesztése” elismerést. A legkiemelkedőbb hazai logisztikai fejlesztéseket díjazó kitüntetést 2023 óta ítéli oda a szervezet 11 tagú testülete a közúti-, vasúti-, vízi-, légi- és intermodális fuvarozás, valamint a vámolási és raktározási területek meghatározó szereplői részére.

2024. május 4. 18:03

Hannover Messe 2024: A Bosch fenntartható megoldásokat mutatott be

Az ipari gyártás minden gazdaság motorja, a gyártóknak azonban egy jelentős kihívásra is kell megoldást találniuk: a klímaváltozás miatt a gyáraknak fenntarthatóvá kell válniuk és kímélni kell az erőforrásokat. A Bosch, a gyártási és ipari megoldások egyik vezető szállítója, a gyárautomatizáláshoz, a hidrogéngazdasághoz, a digitalizációhoz és a mesterséges intelligenciához (MI) kapcsolódó megoldások széles portfóliójával segíti az ipari vállalatokat a zöld átalakulás megvalósításában.

2024. május 4. 17:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55