M-real Petőfi Nyomda: SAP kapcsolat Nyugat-Európához

forrás Prim Online, 2003. június 16. 11:43
Az M-real Petőfi Nyomda finn anyavállalatánál, Angliában, Belgiumban, Norvégiában, Spanyolországban és több más Nyugat-európai országban már működik és bevált az SAP rendszer. Ehhez a központosított, nemzetközi megoldáshoz a UNITIS Rt. magyarországi támogatásával történik az M-real Petőfi Nyomda Kft. integrálása.
Az M-real-nál folyó roll-out projekt során a budaörsi informatikai vállalat legfőbb feladata a magyar specialitások, törvények megvalósítása a rendszerben. A UNITIS Rt. szakembereinek fontos szerep jutott a finn bevezető cég template-jének a magyar viszonyokra való adaptálásában. Feladataik közé tartozik még a magyar törvények által szabályozott ÁFA könyvelés és riportolás biztosítása, banki interface-ek kialakítása két bankkal, likviditás jelentés plug-in funkció beépítése, és a pénztár modul bevezetése, amit eddig még nem használtak az anyavállalatnál.

"A UNITIS Rt. tanácsadóit, mint integrált rendszerekben gondolkodó szakembereket ismertük meg, akik segítséget nyújtanak a logisztikai rendszerünk pénzügyi területhez kapcsolódó funkcióinak, ill. a logisztikai rendszer és az SAP kapcsolat tökéletesítésében." - nyilatkozta Várnagy Istvánné az M-real gazdasági igazgatója.

A legnagyobb kihívást a projekt során a teljes magyar nyelvű bizonylatolás és listázás jelenti, mivel az anyavállalat korábban olyan döntést hozott, hogy kizárólag az angol és német nyelvű változat használatát engedélyezi. Megoldásként készül egy angol felületű, de magyarul listázó rendszer. Ennek részeként a tanácsadók egy "magyar álnyelvet" alakítanak ki, mely az angol nyelvről lesz lemásolva, ugyanakkor a listák és űrlapok átvételre kerülnek a magyar nyelvi változatból.

A roll-out projekt gördülékenysége nagy részben köszönhető annak, hogy a nyomda látja a bevezetésben résztvevők felelősségét, és kiváló szakembereket sorakoztatott fel erre a feladatra. Hajdu Péter, a UNITIS SAP üzletág igazgatója szerint: "A hasonló méretű roll-out projekteken, elsősorban a Xerox európai leányvállalatainál szerzett referencia, valamint a hosszú távú partneri tanácsadói együttműködés lehetősége azok a szempontok, amelyek miatt a kecskeméti cég a UNITIS Rt-t választotta."
Kulcsszavak: Unitis SAP ügyvitel

Az Év logisztikai fejlesztése Magyarországon a Prologis – Sziget II park

A Prologis Park Budapest-Sziget II beruházás nyerte idén a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) által életre hívott, „Év logisztikai fejlesztése” elismerést. A legkiemelkedőbb hazai logisztikai fejlesztéseket díjazó kitüntetést 2023 óta ítéli oda a szervezet 11 tagú testülete a közúti-, vasúti-, vízi-, légi- és intermodális fuvarozás, valamint a vámolási és raktározási területek meghatározó szereplői részére.

2024. május 4. 18:03

Hannover Messe 2024: A Bosch fenntartható megoldásokat mutatott be

Az ipari gyártás minden gazdaság motorja, a gyártóknak azonban egy jelentős kihívásra is kell megoldást találniuk: a klímaváltozás miatt a gyáraknak fenntarthatóvá kell válniuk és kímélni kell az erőforrásokat. A Bosch, a gyártási és ipari megoldások egyik vezető szállítója, a gyárautomatizáláshoz, a hidrogéngazdasághoz, a digitalizációhoz és a mesterséges intelligenciához (MI) kapcsolódó megoldások széles portfóliójával segíti az ipari vállalatokat a zöld átalakulás megvalósításában.

2024. május 4. 17:02

Országos kutatás vizsgálta, hogy mi a közös az anyai és vezetői készségekben

Határozottság, konfliktuskezelés, problémamegoldó képesség és empátia: ezek a legfőbb vezetői tulajdonságok, melyek édesanyaként is elengedhetetlenek a magyarok szerint – derült ki a Yettel friss, országos, anyák napja alkalmából készített kutatásából. A mobilszolgáltató a vezetői kompetenciákat vetette össze az anyasághoz szükséges képességekkel, és az is kiderült, hogy tízből nyolc válaszadó szerint a gyereknevelés során tanult készségeket a munkavégzésben is lehet kamatoztatni.

2024. május 4. 16:44

MiTeC System Information X 5.0.0.0

Az otthoni használatra ingyenes MiTeC System Information X részletes információt szolgáltat gépünk hardveres összetevőiről (CPU, memória, alaplap, operációs rendszer, videokártya, monitor, tárolóeszközök, hálózati kártya, nyomtatók, USB portok). Beszámolót készít az összes megjelenített adatról.

2024. május 4. 15:43

Újabb rangos szakmai díjat nyert a Prologis!

A Prologis Park Budapest-Sziget II beruházás nyerte idén a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) által életre hívott, „Év logisztikai fejlesztése” elismerést. A legkiemelkedőbb hazai logisztikai fejlesztéseket díjazó kitüntetést 2023 óta ítéli oda a szervezet 11 tagú testülete a közúti-, vasúti-, vízi-, légi- és intermodális fuvarozás, valamint a vámolási és raktározási területek meghatározó szereplői részére.

2024. május 4. 15:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55