Fujitsu: 800x600 felbontású LCD PDA-kba

Tóth Kristóf, 2003. július 16. 07:40
A japán elektronikai óriás a társaság keddi bejelentése szerint olyan LCD kijelzőt fejlesztett ki, amely egy új képpont megjelenítési technológia segítségével 4 colos képátló mellett az eddigieknél jóval nagyobb, 800x600-as felbontásra képes.
A Fujitsu új LCD kijelzője 480 ezer képpont megjelenítésére alkalmas, amely hozzávetőleg a négyszerese a jelenleg általánosnak számító modellek felbontásának, és új távlatokat nyithat a PDA kéziszámítógépek felhasználásában.

A meglehetősen általánosnak számító Palm Tungsten T például 320 x 320 -as felbontású LCD kijelzővel rendelkezik.

A Fujitsu szerint a társaság új kijelzője által nyújtott 800 x 600 -as felbontás elegendő a digitális televízióképek, vagy akár egy teljes weboldal megjelenítésére. Ezen utóbbi esetben azonban kérdéses lehet, hogy a weboldalon található szövegeket a felhasználók mennyire könnyen tudják majd elolvasni.

Jelentős újításnak számít a kijelzőben, hogy a Fujitsu nem kisebb pixelmérettel, vagyis a pixelek számának növelésével érte el a nagyobb felbontást, hanem a már meglévő pixeleket használja ki jobban. Ahelyett, hogy a többi folyadékkristályos kijelzőhöz hasonlóan a Fujitsu megoldása is szorosan egymás mellett található vörös, zöld, és kék pixeleket használna, az új kijelző pixelei felváltva bocsátják ki ezeket a színeket. Mivel a képpontok színváltása rendkívül gyorsan történik, a felhasználó csak az egyes színek együttesét látja, az eredmény pedig négyszer nagyobb felbontás.

A Fujitsu által bemutatott kijelző egyelőre azonban még csak prototípus, a piaci bevezetésre pedig 1 - 2 évet még mindenképpen várni kell.
Kulcsszavak: Fujitsu LCD Palm pda

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50