Drótnélküli kapcsolat a Sony PSP mobil játékkonzoljaiban

Tóth Kristóf, 2003. július 29. 23:40
A Sony közeljövőben megjelenő PlayStation Portable (PSP) mobil játékkonzolja drótnélküli hálózati funkcióval is rendelkezni fog, jelentette be Ken Kutaragi, a társaság játékkonzolokkal foglalkozó részlegének elnöke.
Ken Kutaragi, a Sony Computer Entertainment elnöke egy Tokióban megrendezett, keddi konferencián megerősítette, hogy a PlayStation Portable (PSP) elnevezésű hordozható játékkonzol drótnélküli hálózati funkciót is tartalmazni fog. A vezető elmondása szerint a készülék alkalmas lesz drótnélküli internetezésre, ami arra utal, hogy a PSP 802.11, vagy esetleg Bluetooth vezérlőt kap.

A PSP az alapszintű PDA funkciók, mint például a szövegszerkesztő, táblázatkezelő, címjegyzék, napló, valutaváltó, és számológép, mellett zenefájlok, és videók lejátszására is alkalmas lesz, de könnyen elképzelhető, hogy még TV-t is lehet majd nézni rajta. A készülék elsősorban azoban videójátékok futtatására készült. A drótnélküli hálózati hozzáférés ugyanakkor tovább növelheti a készülék használati értékét, és lehetőséget ad az elkövetkező években várhatóan egyre népszerűbbé váló online játékra is csakúgy, mint e-mailek küldésére és fogadására. "Egyedülálló mobil készüléket szeretnénk alkotni" - mondta Kutaragi, aki szerint a PSP prototípusa a jövő évi E3 kiállításon már látható lesz, a mobil játékkonzol piaci megjelenésére pedig 2004 végén kerül sor.

A PSP legnagyobb riválisa várhatóan a Nokia NGage sorozata, illetve a Nintendo GameBoy Advance jövőbeli változata lesz.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55