CompuWorx Rt. – a chipkártyapiac csendes ásza

forrás Prim Online, 2003. július 30. 14:42
Szakmai és technikai felkészültségének elismeréseként 2003. júniusa óta a magyar CompuWorx Informatikai Rt. is azon vállalatok szűk köréhez tartozik, melyek elnyerték a Microsoft Gold Certificate tanúsítványt a commerce megoldások kategóriában.
A Gold Certified Partner cím odaítélésével a Microsoft olyan vállalatokat tüntet ki, amelyek szigorú feltételrendszernek megfelelve bizonyítják kiemelkedő szaktudásukat meghatározott Microsoft technológiák bevezetése, Microsoft rendszerek támogatása, vagy Microsoft alapú megoldások fejlesztése terén.

A CompuWorx 1993-as alapítása óta foglalkozik mikroprocesszoros chipkártya technológiára épülő rendszerek fejlesztésével. A cég az elmúlt tíz év alatt elsősorban a szűkebb szakmai közegben vált ismerté és elismertté. A Gold Partnerségről szóló tanúsítványt kereskedelmi célú, web alapú chipkártyára épülő törzsvásárlói kártyarendszerek létrehozásában elért eredményei és alkalmazott megoldásai elismeréseként kapta meg. Konkrétan a Zwack Unicum Rt., a Kereskedelmi és Hitelbank Rt., valamint a SuperShop Törzsvásárlói Program számára készült, a megbízók összetett igényeinek megfelelően működő megoldások alapján részesült a CompuWorx a Microsoft elismerésében. Ezeken a kártyarendszereken kívül a CompuWorx nevéhez fűződik többek között a magyar felsőoktatásban használt diákigazolványok fejlesztése, elkészítése, és a MOL törzsvásárlói kártya szállítása valamint a Pannon GSM Rt ügyfélkártyája és az országgyűlési képviselők laptopjaihoz szükséges azonosító-kártyái is

Ma már a 2 milliót is meghaladja a CompuWorx közreműködésével kibocsátott chipkártyák száma. Ez azt jelenti, hogy a Magyarországon - nem telekommunikációs céllal - kibocsátott chipkártyák körülbelül felét CompuWorx szállította. A kereskedelmi partnerek piaci tevékenységét is hatékonyan támogatják a társaság megoldásai. Így például a CompuWorx által a fejlesztett és üzemeltetett kis- és nagykereskedelmi környezetben működő chipkártyás programokban, 2002-ben összesen több mint 35 millió sikeres tranzakciót bonyolítottak le. Ezek a számok valamint a hazai és nemzetközi nívós szakmai elismerések ma már meghatározó szerepet biztosítanak a magyar chipkártya piacon a tíz éve Pécsről indult cégnek.

Növényvédelmi drónpilótaképzést indít a Széchenyi-egyetem, az ABZ Drone és a CloudIA

A Széchenyi István Egyetem, az ABZ Drone Kft. és a Cloud for Intelligent Airplace Zrt. (CloudIA) együttműködési megállapodást kötöttek, amelynek keretében növényvédelmi drónpilóta-képzést indítanak, először május végén. Az oktatás az Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karon valósul meg, elérhetővé téve a legmagasabb szintű drónképzést a régió szakemberei számára.

2024. május 6. 11:50

Mitől lesz okos a jövő hálózata

A jövőben a megújuló energiaforrások arányát növelnék a legtöbben, 2030-ra pedig a digitalizáció és az energiaellátás zöldülése a legmarkánsabban megmutatkozó igény - derül ki az E.ON Hungária Csoport reprezentatív kutatásából. A vállalatcsoport felkészülve a jövő kihívásaira, az elkövetkező években 1 milliárd eurót tervez költeni áramhálózatának fejlesztésére Magyarországon és folyamatosan keresi és alkalmazza azokat a megújuló energia használatát segítő innovatív eszközöket, amelyek a hálózat stabilitását és rugalmasságát szolgálják.

2024. május 6. 10:26

MRT Mixer 4.0

A különleges funkciókkal ellátott DJ program 4 hangfájl egyidejű lejátszásának és a köztük lévő hangok átfedésének lehetőségével, különböző hangeffektusokkal, valamint az egyes hangfájlok effektusainak szerkesztésével kiváló választás mixelt dalok készítésére.

2024. május 5. 16:39

Megváltás lehetne, a bankok mégis hadilábon állnak a mesterséges intelligenciával

A bankok mindössze 6%-a készített ütemtervet a mesterséges intelligencia tömeges méretű kiaknázására. Míg a banki alkalmazottak tárt karokkal fogadják az MI beépítését, a bankok nehezen integrálják azt.

2024. május 5. 14:17

HR és munkavállalói oldalról is kihívás az anyák foglalkoztatása itthon

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint az országban körülbelül 300 ezer főnyi potenciális munkaerő áll rendelkezésre, bár ez a szám régiónként változó. A jelenlegi gazdasági helyzetben kiemelt szükség van a kisgyermeket nevelő anyák munkaerőpiaci reintegrálásának fokozott támogatására. 

2024. május 5. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55