Az EU hozzájárul a Sony és a Philips együttműködéséhez

Kiss Ádám Zoltán, 2003. augusztus 7. 22:41
[smallimage 1 left] Az Európai Bizottság egy egész sor kétoldalú egyezményre adta áldását, ezzel elhárult az utolsó akadály is az elől, hogy a két vállalat megindítsa egész világra kiterjedő licencprogramját.
A Sony és a Philips együttműködésük során egy olyan szabadalmi csomagot állítottak össze, melyben csak a két vállalat saját jogvédett megoldásai szerepelnek. Az műsoros CD-kre vonatkozó megoldások érintik a CD Audio, CD ROM, CD TEXT és CD Extra korongokat is. A 2003 SLA nevű licenccsomagot megvizsgálták az Európai Bizottság szakértői, és úgy találták, hogy mivel a különböző megoldásokat nem kell csomagokban megvenni, hanem együttesen, és külön-külön is licencelhetőek, nem csorbul a piaci versenyhelyzet.
Kulcsszavak: Philips Sony EU

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megváltás lehetne, a bankok mégis hadilábon állnak a mesterséges intelligenciával

A bankok mindössze 6%-a készített ütemtervet a mesterséges intelligencia tömeges méretű kiaknázására. Míg a banki alkalmazottak tárt karokkal fogadják az MI beépítését, a bankok nehezen integrálják azt.

2024. május 5. 14:17

Nagy a magyar cégek lemaradása a kisgyermekes anyák foglalkoztatásában

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint az országban körülbelül 300 ezer főnyi potenciális munkaerő áll rendelkezésre, bár ez a szám régiónként változó. A jelenlegi gazdasági helyzetben kiemelt szükség van a kisgyermeket nevelő anyák munkaerőpiaci reintegrálásának fokozott támogatására. 

2024. május 5. 10:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55