IDC: Globális adattárolási eszközökre vonatkozó előrejelzés

A SAS megtartotta vezető szerepét az adattárház kiaknázási eszközök piacán

forrás Prim Online, 2003. október 14. 10:45

A vállalat-összevonások újabb hulláma sok vállalkozást arra ösztönöz,
hogy a több helyről származó adatokat minél hatékonyabban érjék el. A
SAS megkönnyíti ügyfelei számára az adatok elérését gyakorlatilag
bármely adatbázisról vagy platformról legyen szó, beleértve a vállalati
alkalmazásokat is.
A felhasználók az SAP-tól a Siebel-en és az Oracle-en keresztül a PeopleSoft-ig bárhonnan kinyerhetik azokat a számukra szükséges adatokat, amelyek alapján valós képet kaphatnak a vállalat működéséről, és amely a megalapozott döntésekhez szükséges a döntéshozóik számára. A SAS-on kívül - a SAS közleménye szerint - egyetlen más vállalat sem kínálja ügyfeleinek az ilyen szintű hozzáférést. Egy 2003 augusztusában közzétett IDC-jelentés – amelynek címe „Globális adattárolási eszközökre vonatkozó előrejelzés és elemzés, 2003-2007" – szerint a SAS megtartotta vezető szerepét az adattárház kiaknázási eszközök piacán.

Az IDC meghatározása szerint az adattárházakhoz való hozzáférés eszközei azok, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára a különféle adattárházakban tárolt információk elérését és elemzését. „A SAS nem csupán az üzleti intelligencia szoftverek egyik legszélesebb portfoliójával rendelkezik, hanem vezető pozíciót tart fenn a piac több szegmensében, többek között az adattárház kiaknázási eszközök területén" – mondta Dan Vesset, az IDC kutatási vezetője. „A SAS által kínált eszközök és alkalmazások széles skálája azt a lehetőséget kínálja a szervezetek számára, hogy csökkentsék integrált szoftvereik komplexitását és az ezzel járó karbantartási költségeket."

"Támogatjuk ügyfeleinket szellemi tőkéjük megőrzésében és teljes kihasználásában" – nyilatkozta Tho Nguyen, a SAS adatintegrációs stratégiájának vezetője. „A SAS technológiája lehetővé teszi adatok bármely helyről történő kinyerését, akár vállalati alkalmazásokról, akár relációs vagy nagygépes rendszerekről van szó. A szervezeteket erősen foglalkoztatja az a kérdés, hogy az újabb akvizíciók hogyan befolyásolják majd az adatelérést új vagy ismeretlen platformokról, a SAS ügyfelei azonban tudják, hogy adataik könnyen hozzáférhetőek és átalakíthatóak döntéshozatali célokra akkor, amikor arra a legnagyobb szükség van."

A SAS alkalmazásával a Sprint pontosabban előre tudja jelezni ügyfelei igényeit, így a távközlési szolgáltató jelentős előnyre tett szert a szolgáltatások hatékonyabb pozícionálásával, illetve a lemorzsolódás csökkentésével. „A SAS azáltal, hogy hozzáférhetővé tett számunkra számos adattárolóban őrzött több, mint 20 belső adatforrást, átfogóbb ismeretek beszerzését teszi lehetővé ügyfeleinkkel kapcsolatosan." – mondta Flint Craver, a Sprint marketing-információs vezetője. „Ez segítette marketing-csapatunkat abban, hogy az eddiginél teljesebb képet alakítsanak ki ügyfeleinkről és a lehetséges ügyfélkörről, lehetővé téve ezzel, hogy több üzleti lehetőséget fedezzenek fel és azokra reagáljanak."

A SAS adatintegrációs stratégiája magában foglalja egy egységesített és rendelkezésre álló adatforrás kialakítását tekintet nélkül az adatok eredeti forrására vagy platformjára. A SAS ETL (Extraction, Transformation, Load integrated with Data Quality – azaz adatkinyerés, átalakítás, adatbetöltés kiegészítve az integrált adatminőséggel kezeléssel) az az integrációs platform, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára adatok kinyerését bármely forrásból, beleértve az olyan vállalati alkalmazásokat is, mint az Oracle, a PeopleSoft, a Siebel és a SAP, valamint különféle relációs és nem relációs egyéb adatforrásokat. A SAS adathozzáférési technológiája ezenkívül adatellenőrzési funkcióval is rendelkezik, olyan nagyteljesítményű adat átalakítási eszközökkel, amelyek lehetővé teszik a felhasználó számára a komplex vállalati alkalmazási adatstruktúrák megértését. Függetlenül attól, hogy az adatok hol tárolódnak, a SAS biztosítja az elérésükhöz és elemzésükhöz szükséges eszközöket.
Kulcsszavak: SAS IDC adattárház

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

E hét végéig még kedvezményes áron lehet hozzájutni a közelgő XX. E-kereskedelmi konferencia belépőjegyeihez, amelynek helyszíne az esztergomi Grand Hotel, időpontja pedig 2024. június 6-7.

2024. május 17. 14:23

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Újfajta trendek az irodában

A pandémiát követő időszak jelentős változásokat hozott a vállalatok irodaterületekkel kapcsolatos felfogásában, nagy hangsúlyt helyezve a vállalati kultúra és a produktivitás erősítésére az irodai jelenléten keresztül. A hibrid munkamódok trendje, amely a COVID-19 világjárvány idején nyert lendületet, fokozatosan visszaszorulóban van. A vállalkozások egyre inkább felismerik az irodaterek értékét az együttműködés, a tudásmegosztás és a vállalati kultúra erősítésében.

2024. május 17. 11:33

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Június 11-én ismét megérkezik Magyarországra a Startup Safari Budapest

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 21:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59