Opera webböngésző a Nokia 60-as szériához

Tóth Kristóf, 2003. október 28. 12:30

Tegnap az Opera közzétette a Nokia 60-as sorozatú mobiljaihoz
készített, fejlett webböngészőjét. Az előző verzió csak a Nokia 6600
telefonhoz volt jó, de az új már működik a 3650, 7650 és az N-Gage
mobil készülékeken is. Az Opera 6.1 for Series 60 egy sokkal kisebb
szoftver elődjénél, és kevesebb erőforrást is igényel futtatása. A cég
szerint az új verzió kb 250kb-tal kevesebb RAM-ot használ.
A Nokia 60-as sorozat a Symbian OS-re épül, amely kifejezetten az adatcentrikus felhasználási területekre készült mobilok alapját képezi. Ezek az úgynevezett SmartPhone-ok. Ezeken a telefonokon a felhasználók teljes egészében, és eredeti megjelenésében élvezhetik az internetet, a weboldalakat. Az Opera Small-Screen Rendering (SSR) technológiája átméretezi automatikusan a weblapokat, hogy azok szépen jelenjenek meg a kis méretű színes kijelzőkön is.

"Csodálatos, hogy megoszthatjuk minden felhasználóval azt a fejlesztést, és törekvést, amelyet a smartphone termékek érdekében teszünk. Az Opera 6.1 for Series 60 immár teljes internet élményt nyújt a mobil készülékeken az emberek számára." mondta el Jon S. von Tetzchner, az Opera Software igazgatója.

Az új szoftver rengeteg újítást tartalmaz, amely megkönnyíti az internetezést a SmartPhone-okról. A kisebb méret, és kisebb memóriaigény mellett, a felhasználók egy újfajta menü interfészt is kapnak az SSR képernyőn, amely különösen a framek és táblázatok kezelését könnyíti meg. Természetesen emellett rengeteg hibáját is orvosolták az elődnek, több hibajavítást is tartalmaz az új verzió. Az S60 browser most először több nyelven is elérhető. Letölthető az angol, francia, német, spanyol, olasz, és kínai nyelveken is.
Kulcsszavak: Opera Nokia mobiltelefon opsys

A DA Drive Analyzer előre jelezni a meghajtó meghibásodásából eredő adatokat fenyegető veszélyeket

A vadonatúj AI-alapú lemezhiba-előrejelző szoftver, a DA Drive Analyzer 2.0 már elérhető az ADM App Centralban, és az ASUSTOR NAS-sal együtt használható, hogy előre jelezze, mikor fog meghibásodni egy meghajtó, így elég időt biztosítva, hogy intézkedni tudj az adatok védelméről.

2024. május 12. 12:01

K&H: négy lépésben a planetáris szuperintelligencia felé

Az emberi gondolkodáshoz hasonlóan működő gépi intelligencia megjelenését szakértők még igen távoli lehetőségként értékelik. Ugyanakkor az MI fejlődése gyorsuló ütemben zajlik. A valódi kérdés nem az, hogy mikorra válik valósággá ‒ hiszen itt van velünk, a mindennapok része. Sokkal inkább úgy kell feltenni a kérdést, hogy milyen fázisokon keresztül alakul ki, és a végén mit hozunk ki belőle mi, emberek – mondja Németh Balázs, a K&H innovációs vezetője.

2024. május 12. 10:26

Az ASUSTOR és az ULINK megoldása előre jelzi a meghajtóhibát

A vadonatúj AI-alapú lemezhiba-előrejelző szoftver, a DA Drive Analyzer 2.0 már elérhető az ADM App Centralban, és az ASUSTOR NAS-sal együtt használható, hogy előre jelezze, mikor fog meghibásodni egy meghajtó, így elég időt biztosítva, hogy intézkedni tudj az adatok védelméről.

2024. május 12. 09:19

Telefonunk biztonsága a személyes biztonságunk

Az okostelefonok óriási segítséget jelentenek a hétköznapokban, és a munkától kezdve a szórakozáson át a pénzügyekig mindent intézhetünk rajtuk. Ezzel együtt azonban komoly veszélynek is kitehetjük magunkat – már ha nem figyelünk arra, hogy óvjuk a személyes adatainkat, és illetéktelenek ne férhessenek hozzá készülékünkhöz. Az alábbiak figyelembevételével nemcsak eszközünktől, hanem személyes adatainktól is távol tarthatunk másokat.

2024. május 11. 17:10

A Rakuten Viber visszatér a Formula E-be

A Rakuten Viber, a privát és biztonságos üzenetküldés és hívások globális vezetője örömmel jelenti be, hogy az ERT Formula E csapattal kötött új partnerség révén visszatér az ABB FIA Formula E World Championshipbe.

2024. május 11. 15:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36