Mozgó HP bemutatóterem Budapesten

Széll Zoltán, 2003. november 4. 09:10

Budapesten járt a HP „Adaptive Enterprise” (Alkalmazkodó Vállalat)
stratégiáját és annak megvalósításához szükséges eszközöket bemutató
kamion. A mozgó bemutatóteremben tizenhárom kiszolgáló és közel 100
Intel Itanium 2 6M processzor biztosítja a négyféle operációs rendszer,
több adatbázis-kezelő (SAP, Oracle, SQL) és vállalatirányítási rendszer
szoftverfejlesztő eszközök és mérnöki alkalmazások futtatásához
szükséges számítási kapacitást.
Napjaink egyre gyorsabban változó gazdasági környezete hatékony változásmenedzsmentre kényszeríti a vállatokat, intézményeket – amelyek egyre inkább függenek informatikai rendszereiktől, adatbázisaiktól, ügyfélkapcsolati rendszereiktől. E miatt a vezetők új, minden eddiginél bonyolultabb követelményt állítanak informatikai részlegük elé: az informatikai infrastruktúra alkalmazkodjon a változó gazdasági és piaci körülményekhez. A feladat tehát adott, ám komoly anyagi és embererőforrás-befektetést, különlegesen mély szakmai ismereteket és tapasztalatokat követel.

A HP ezen feladat tervezett, strukturált végrehajtására dolgozta ki „Alkalmazkodó Vállalat” stratégiáját. Az üzletvitel és informatikai terület szorosabb együttműködése, az egész szervezetre kiterjedő átalakulási folyamat hozza létre az „adaptív szervezetet”, a gazdasági környezethez gyorsan alkalmazkodó vállalatot. Ez az újszerű szervezeti forma számos előnnyel kecsegtet: az adaptív vállalatok versenytársaiknál jobban menedzselik költségeiket, s a jobb, az üzleti igényeket hatékonyabban kiszolgáló informatikai infrastruktúrának köszönhetően gazdaságosabban, hatékonyabban, rugalmasabban és gyorsabban reagálnak a piac változásaira.

A HP az Alkalmazkodó Vállalat keretrendszer technikai eszközeinek megismertetésére a HP nemzetközi körútra indította mozgó bemutatótermét. A stratégia megvalósításához ajánlott eszközökkel felszerelt kamion november 3.-án érkezett Budapestre. A mozgó bemutatóteremben 13 szervert helyeztek el közel 100 Itanium 2 M6 (1,5 GHz, 6 MB integrált L3 gyorsító-tár) processzorral négy különféle operációs rendszerrel, több adatbázis-kezelő és vállalatirányítási rendszerrel, szoftverfejlesztő eszközökkel és mérnöki alkalmazásokkal. A HP szakemberei elmondták, hogy a kamionba szerelt informatikai infrastruktúra szinte bármely vállalat vagy intézmény igényeit kielégítheti. A HP Magyarország Kft., november 3.-án, a negyedik HP Technológia Akadémia keretében megrendezett bemutatója egyben a HP legújabb Itanium 2 rendszereinek – 8 processzoros rx7620 és 16 processzoros rx8620 – hazai premierje is volt. A sajtótájékoztató és az akadémia résztvevői láthatták a HP Itanium 2 rendszerein futó HP-UX, HP Open VMS, Microsoft Windows 2003 és Linux operációs rendszereket, a fürtözött Oracle 9i adatbázis-kezelő és az SAP R/3 vállalatirányítási rendszert. A bemutató és az előadások témái között szerepelt a szerverkonszolidáció Microsoft Windows Server 2003/SQL Server 2000 platformon, a nagy teljesítményű szimulációs alkalmazások futtatása Linux rendszereken, a 32 bites és PA-RISC rendszerek áthelyezése Itanium 2 platformra, valamint a portolást és migrációt támogató eszközök a HP Tru64 és a HP Open VMS rendszereihez. Látható volt az Itanium 6M alapú rendszereket tartalmazó fürtök lineáris méretezhetőségét, illetve teljesítményének növekedését az Itanium 2 mikroprocesszorok számának függvényében.
Kulcsszavak: HPQ HPQ-hu +céginfo

Az Év logisztikai fejlesztése Magyarországon a Prologis – Sziget II park

A Prologis Park Budapest-Sziget II beruházás nyerte idén a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) által életre hívott, „Év logisztikai fejlesztése” elismerést. A legkiemelkedőbb hazai logisztikai fejlesztéseket díjazó kitüntetést 2023 óta ítéli oda a szervezet 11 tagú testülete a közúti-, vasúti-, vízi-, légi- és intermodális fuvarozás, valamint a vámolási és raktározási területek meghatározó szereplői részére.

2024. május 4. 18:03

Hannover Messe 2024: A Bosch fenntartható megoldásokat mutatott be

Az ipari gyártás minden gazdaság motorja, a gyártóknak azonban egy jelentős kihívásra is kell megoldást találniuk: a klímaváltozás miatt a gyáraknak fenntarthatóvá kell válniuk és kímélni kell az erőforrásokat. A Bosch, a gyártási és ipari megoldások egyik vezető szállítója, a gyárautomatizáláshoz, a hidrogéngazdasághoz, a digitalizációhoz és a mesterséges intelligenciához (MI) kapcsolódó megoldások széles portfóliójával segíti az ipari vállalatokat a zöld átalakulás megvalósításában.

2024. május 4. 17:02

Országos kutatás vizsgálta, hogy mi a közös az anyai és vezetői készségekben

Határozottság, konfliktuskezelés, problémamegoldó képesség és empátia: ezek a legfőbb vezetői tulajdonságok, melyek édesanyaként is elengedhetetlenek a magyarok szerint – derült ki a Yettel friss, országos, anyák napja alkalmából készített kutatásából. A mobilszolgáltató a vezetői kompetenciákat vetette össze az anyasághoz szükséges képességekkel, és az is kiderült, hogy tízből nyolc válaszadó szerint a gyereknevelés során tanult készségeket a munkavégzésben is lehet kamatoztatni.

2024. május 4. 16:44

MiTeC System Information X 5.0.0.0

Az otthoni használatra ingyenes MiTeC System Information X részletes információt szolgáltat gépünk hardveres összetevőiről (CPU, memória, alaplap, operációs rendszer, videokártya, monitor, tárolóeszközök, hálózati kártya, nyomtatók, USB portok). Beszámolót készít az összes megjelenített adatról.

2024. május 4. 15:43

Újabb rangos szakmai díjat nyert a Prologis!

A Prologis Park Budapest-Sziget II beruházás nyerte idén a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) által életre hívott, „Év logisztikai fejlesztése” elismerést. A legkiemelkedőbb hazai logisztikai fejlesztéseket díjazó kitüntetést 2023 óta ítéli oda a szervezet 11 tagú testülete a közúti-, vasúti-, vízi-, légi- és intermodális fuvarozás, valamint a vámolási és raktározási területek meghatározó szereplői részére.

2024. május 4. 15:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55