Gametrac: Windows CE .NET alapú mobil játékkonzol

Takács Zsolt, 2003. november 20. 12:25
A Tiger Telematics nemrégiben megállapodást irt alá többek között a Sinergenix nevű céggel, miszerint az új mobil játékgépe, a Gametrac, a már ismert Mophun 2D/3D játékokat fogja támogatni. Az új eszköz ezen kívül SMS üzenetküldést, MP3 zene letöltést és hallgatást, MPEG4 videólejátszást, beépített digitális kamerát, valamint GPS helymeghatározó rendszert is tartalmaz.

A fenti tulajdonságokon kívül az új játékgép a Bluetooth összeköttetést is támogatja, mely segítségével multiplayer játékokat is játszhatunk rajta, valamint az eszköz támogatja az MMC kártyával való bővítést is. A Gametrac szerint az újdonság főleg a tinédzser és fiatal korosztályokat fogja célozni, amely fényében az egyik legérdekesebb funkciója a GPS helymeghatározás, amellyel a szülők nyomon követhetik gyermeküket. A szülők egy speciális internetes térképen követhetik majd a gyerek mozgását (vagy legalábbis annak Gametrac-jának mozgását), méghozzá nagyjából 5 méter pontossággal. Ráadásul a szülők tiltott zónákat is beállíthatnak a térképen, amelybe ha a gyerek belép, az riasztja SMS, vagy email segítségével a szülőt.

A Gametrac állítása szerint azért a Windows CE .NET-et választották a játékos eszközbe, mert könnyen használható, gyorsan fejleszthetőek rá az eszközök, más platformokat könnyen lehet emulálni rajta, valamint gazdag multimédiás lehetőségek rejlenek benne. A cég az Intrinsyc Software-t választotta ki, hogy fejlesszen alkalmazásokat neki a Windows CE .NET-re, és utóbbi vállalta, hogy teljesen személyre szabott programokat, valamint a saját fejlesztésű GSM/GPRS szoftvertechnológiáit passzítja majd a Gametrac-hoz.

Scott Horn, a Microsoft beágyazott eszközeiért felelős részlegének elnöke szerint a cég rendkívül elégedett, hogy a Gametrac az ő operációs rendszerüket választotta a csúcstechnológiás mobil szórakoztató gépbe. Valamint azt is elmondta, hogy az Intrinsyc Software kiemelt támogatású partner a Microsoft szoftverfejlesztői között, és biztos benne, hogy magas színvonalú szoftvereket fognak fejleszteni a jövő Windows CE .NET alapú eszközeibe.

A Gametrac projekt tulajdonosa, a Tiger Telematics elnöke, Mike Carrender is elmondta, hogy "Szívesen látjuk az Intrinsycet a Gametrac fejlesztésében. Két okból választottuk a Windows CE .NET-et. Az első, hogy a világ már ismeri a felhasználóbarát felületét, és kezelését, valamint a szoftvertámogatása is fontos szerepet játszott a döntéshozásban. Másodikként pedig a gazdag multimédiás lehetőségek, amelyek benne rejlenek pont jól jönnek ami a fejlesztéseink, és technológiai törekvéseink teljesítéséhez. A lehető legnagyobb teljesítményű hardverrel ötvözve reméljük sikerül is teljesen kihasználnunk a Windows CE .NET-ben rejlő lehetőségeket. A jövőben szeretnénk tovább kamatoztatni az Intrinsyc-el kialakult kapcsolatunkat, mivel a számunkra elengedhetetlen a tudása, az ilyen szoftvereknek mobil eszközökre való portolásának ügyében. A Microsofttal való kapcsolatuk ráadásul még attraktívabb partnerré teszi őket számunkra."

"Ez egy rendkívül fontos szerződés az Intrinsyc számára, amely megmutatja, hogy milyen nagy segítséget tudunk nyújtani az ilyen szoftverekkel a mobil eszközök gyártóinak." tette hozzá Derek Spratt, az Intrinsyc elnöke. "A jövőben még több ilyen szerződésre fogunk törekedni, hogy segíthessünk olyan cégeknek, mint a Tiger Telematics, elősegítve azok talpraállását innovatív mobil eszközök piacra dobásával." A 2 cég mintegy 900 ezer dolláros szerződést írt alá, és az Intrinsyc még az eladott egységek után is részesedést kap.

Kulcsszavak: Windows .Net Microsoft SMS GPS

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50