Intel - újabb fejlesztések a WiFi területén

Kollár Csaba, 2003. november 22. 17:30
Az Intel felfedte vezeték nélküli LAN chipset stratégiájának újabb állomását, aminek a középpontjában a WiFi kapacitás áll, melyet az egyre kisebb fizikai méretű, hordozható elektronikus termékekben kívánnak beépíttetni.

Ez év elején az Intel bemutatta a Centrino chipset megoldását laptop PC-k számára, amivel integrált WiFi csatlakozást és hosszabb akkumulátor-élettartamot lehetett elérni. 2004 végéig a nagyobb PC-gyártók, mint a Toshiba vagy a Dell eladott üzleti laptopjainak 80%-ában, illetve a fogyasztói modellek 50%-ban a Centrino-alapú WiFi kapacitás mint szabvány kerül beépítésre.

Az Intel jelenleg is nagyon erős pozíciója a laptoppiacon tovább erősödhet a most nyilvánosságra hozott stratégia értelmében, mivel a fókuszban olyan vezeték nélküli eszközök szerepelnek, mint a PDA-k vagy a telefonok, melyek száma az elkövetkező években tovább fog növekedni. A chipgyártó tervei szerint 2004-ben kíván megjelenni az "ultra kis fogyasztású" chipsetekkel, amik WiFi csatlakozást biztosítanak, mindezt jelentősebb akkumulátormegterhelés nélkül. Szociológusok felhívják a figyelmet, hogy a felhasználóbarát és megfizethető árú WiFi-kompatibilis hordozható eszközök a nyilvános csatlakozási pontok számának jelentős növekedésével egy új, fogyasztói szokás irányába mutatnak, ahol a mindennapi élet része lesz a "folyamatos kapcsolat, ahol és amikor csak akarod" - egyelőre utópista - gondolat.
Kulcsszavak: Intel szabvány Wi-Fi

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50