UNITIS: Treasury funkciók bővítése az MVM-nél

forrás Prim Online, 2003. november 26. 11:25
A UNITIS Rendszerház Rt. és a Magyar Villamos Művek Rt. a közelmúltban írta alá az SAP R/3 rendszere Treasury modullal való bővítéséről szóló szerződést. A projekt célja a likviditási tervhez és annak visszaméréséhez szükséges funkciók kialakítása (TR-CM, TR-CBM komponensekkel).

Az SAP Treasury területén az MVM Rt. elvárása a rövid távú likviditási menedzsment, banki diszponálások, a likviditási előrejelzések és a pénzügyi tervezés. A Villamos Művek likviditási elemzésekkel kapcsolatban pontos információval rendelkezik az elvárt funkciók működéséről, a beszámolók formájáról és struktúrájáról és az elemezni kívánt folyamatok, ill. a rövid-, és középtávú likviditási menedzsmenthez szükséges beszámolókról.

A projektnek hangsúlyos részét képezi továbbá az értékpapírok (TR-TM), hitelek (TR-LO), és egyéb pénzügyi ügyletek leképezése. Ezen belül is az értékpapír kezelés folyamata, a pénzpiaci és deviza ügyletek kezelésének folyamata, a hitelkezelés folyamata és a Treasury ügyletekhez kapcsolódó beszámolók.

A UNITIS Rt.-re egy hosszú és körültekintő elbírálási folyamat után esett a választás, elsősorban korábbi hasonló treasury rendszer tapasztalata miatt. Ilyen nagy volumenű projektje a UNITIS-nak korábban a Nitrogénművek Rt.-nél, az Antenna Hungária Rt.-nél és alvállalkozóként a Magyar Postánál volt.

A projekt részét képezi egy olyan egyedülálló termékbevezetés, amit a UNITIS eddig még csak a Vivendi Telecom Rt.-nél alkalmazott, ez pedig a hitelanalitika és banki ügyletek nyilvántartása az SAP Treasury-ben. Az MVM döntéshozóinak elmondása alapján a kiválasztásnál fontos szempont volt a budaörsi informatikai vállalat számos referenciáján túl a szakértelemmel párosuló ár-érték aránya.

A Magyar Villamos Művek Rt. (MVM Rt.) és az általa irányított társaságcsoport tevékenysége átszövi és meghatározza Magyarország villamosenergia-iparát. A UNITIS Rendszerház Rt. -nyolcvan SAP tanácsadójával és mintegy kétmilliárd forint tanácsadási árbevétellel- a legnagyobb magyar SAP tanácsadó vállalat.
Kulcsszavak: SAP Unitis MVM ügyvitel

Egy új tévé színt visz a mindennapokba

Ma már nemcsak azért vásárolunk televíziót, mert a sugárzott műsorokat szeretnénk nézni, hanem mert a forradalmian új készülékek számtalan lenyűgöző funkcióval lettek ellátva. Hozzájárulnak ahhoz, hogy magasabb szintre emeljük a tévézés élményét.

2024. április 28. 22:16

Minden eddiginél több programmal várta az ELTE IK a Lányok Napjára ellátogató középiskolásokat

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 17:21

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50