MMS a Nokiától Bulgáriában

Kollár Csaba, 2003. december 15. 22:01
A bulgár mobilszolgáltató, a GloBul bejelentette, hogy útjára indítja a multimédiás üzenetküldő szolgáltatást a Nokiával közösen. A szolgáltatás segítségével a GloBul ügyfelei szöveggel, képpel, grafikával és hanggal kombinált üzeneteket küldhetnek más, MMS-kompatibilis készülékkel rendelkező mobiltulajdonosok számára.

Nikos Tsolas a GloBul ügyvezető igazgatója az MMS indulással kapcsolatban elmondta, hogy "az MMS bulgáriai indulása mérföldkő az ország vezetéknélküli fejlesztéseinek az életében. Ezzel a lépéssel értéknövelt, fejlett mobilkommunikációs szolgáltatásokat tudunk nyújtani ügyfeleink számára. Ez pedig Bulgária számára komoly lehetőséget jelent, hogy felzárkózzon a mobilkommunikáció szempontjából fejlett nemzetek sorába."

Pekka Uusimaa a Nokia Networks Greece ország-igazgatója elmondta, hogy "büszkék vagyunk, hogy a GloBul-lal együttműködve alakítottuk ki Bulgáriában az új MMS hálózati lehetőségeket. Az MMS lehetőség a fogyasztók számára már ebben az országban is elérhető, így megismerkedhetnek a multimédiás üzenetek megannyi előnyével és lehetőségével is. A GloBul pedig segítségünkkel megerősítheti, sőt növelheti is piaci részesedését."

A GloBul 2001. szeptember 17-én indította útjára a kereskedelmi mobilkommunikációs szolgáltatásokat. A vállalat 100%-ban az OTE csoport kezében van, és a Görögország vezető mobilszolgáltatója, a COSMOTE menedzseli. Amikor a GloBul megjelent a bolgár piacon, a mobilpenetráció mindössze 13% volt, jelenleg pedig már 38%.

Kulcsszavak: MMS Nokia GloBul

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50