Nokia 5140-es a kalandsportok kedvelőinek

forrás Prim Online, 2004. február 3. 00:01
Az elsősorban sportoláshoz tervezett Nokia 5140-es beépített iránytűvel, választható GPS-funkciós előlapokkal, sőt még személyi edzővel is ellátja aktív életmódot folytató gazdáját.

A müncheni sportfelszerelési vásáron ("ISPO") mutatta be a Nokia legújabb, aktív életstílushoz igazított mobiltelefonját. Az 5140-es extrái közé tartozik a digitális iránytű, a beépített fényképezőgép, illetve személyi fitnesz edző, amely lényegében tulajdonosa edzésprogramját segít kidolgozni és ellenőrizni. Emellett a szabadban űzött sportolást, túrázást segítheti a szintén beépített elemlámpa, illetve a külön megvásárolható Xpress-on GPS előlap, ami egyszerű útbaigazításon kívül térkép alapján készült útikalauzt is tartalmaz, valamint letölthető térképekkel segíti gazdáját a tájékozódásban. A Lonely Planet Guide Java-alkalmazás különböző európai túra-, szörf-, és kerékpáros helyszínekről nyújt tájékoztatást, vagy éppen a kikapcsolódni vágyó sportrajongóknak ad információt kedvenc csapatukról a Eurosport-on keresztül, ahonnan játékok is letölthetők. A készülék fontos kiegészítő funkciója még a "walkie-talkie" adóvevőhöz hasonló "push to talk" szolgáltatás, amely egyszerű gombnyomás segítségével egy csoport tagjai közötti közvetlen beszélgetést tesz lehetővé.

A telefon természetesen ütés-, por-, és cseppálló, képes MMS-t küldeni és fogadni, az egyszerűbb kezelhetőség miatt pedig egy-egy nyomógombhoz van rendelve a hívás fogadása és megszakítása, valamint a push-to-talk funkcióra váltás. Az URH-rádióvevő segíthet az unalmasabb túraszakaszokon, a letölthető csengőhangok, képernyőlogók cserélhető előlapok és Java alkalmazások pedig lehetővé teszik a készülék egyéni testreszabását.

Milkovits Gábor

Kulcsszavak: Nokia mobiltelefon sport

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14