A Vodafone még nem döntött az AT&T megvásárlásáról

MTI Sajtóadatbank, 2004. február 13. 08:30
A brit Vodafone csitítani igyekszik az amerikai AT&T Wireless megvásárlására tett 30 milliárd dolláros ajánlatával kapcsolatban szárnyra kapott találgatásokat, mondván, hogy egyelőre még mérlegeli a lehetőségeket, és nyitott kérdésként kezeli az ügyet.
A héten korábban tett közleményét megismételve a világ legnagyobb mobilszolgáltatója, a Vodafone közölte: figyelemmel kíséri az amerikai piaci fejleményeket, és "vizsgálja, mennyiben szolgálja részvényeseinek érdekeit az AT&T Wireless távközlési vállalattal esetleg kötendő üzlet".

A nagyságra harmadik amerikai mobilszolgáltatóra, az AT&T Wirelessre pénteken jár le az ajánlattételi határidő. A cég az elmúlt hónapban kínálta fel magát eladásra, miután gyászos eredménybeszámoló-sorozatát követően 30 milliárd dolláros, azaz részvényenként 11 dolláros ajánlatot kapott a második számú amerikai mobilszolgáltatótól, a Cingulartól. Cingular az SBC Communications Inc. és a BellSouth Corp. tulajdonában van. Az AT&T Wireless-ben 16 százaléka van a japán NTT DoCoMo mobil távközlési vállalatnak.

A Vodafone csütörtökön azt is közölte, hogy harmadik generációs adatforgalmazó kártya értékesítését kezdi meg egyes európai piacain táskaszámítógépekhez. A másodpercenként 384 kilobites adatátvitelű kártya négy héten belül kapható lesz Németországban, Olaszországban, Hollandiában, Portugáliában, Spanyolországban, Svédországban és Nagy-Britanniában.

A Vodafone október környéként tervezi elindítani harmadik generációs mobiltelefon szolgáltatását európai piacain. Piaci szakértők szerint azonban 2005 elejéig még nem áll majd rendelkezésre kellő mennyiségű megfelelő minőségű harmadik
generációs készülék. A technikai fennakadások és felhasználói igényekkel szembeni szkeptikus megítélés évek óta húzzák halasszák a harmadik generációs rendszer bevezetését a szolgáltatók.

A hongkongi Hutchison Whampoa által jegyzett osztrák "3" harmadik generációs szolgáltató és a Telekom Austria már az elmúlt év márciusa óta piacon van szolgáltatásával, de csak igen halvány piaci eredményeket tudnak felmutatni.

A Vodafone csütörtök délelőtt 1,3425 font volt a londoni értéktőzsdén, 1,90 százalékkal drágább a szerdai, 1,3175 fontos zárónál. Csütörtökön 1,31 fonton nyitott. Csütörtökön 3,24 százalékkal olcsóbb volt, mint az év elején - eddig 1,5050-1,3044 font között alakult -, és 15,98 százalékkal drágább, mint egy éve.
Kulcsszavak: Vodafone AT&T

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14