Új, legfelső szintű tartománynév létrehozását kezdeményezik a mobilágazat vezető cégei

forrás Prim Online, 2004. március 12. 22:22
A mobilágazat vezető cégei egyetértési nyilatkozatot írtak alá, amelyben kijelentették, hogy a most zajló, március 15-én záruló pályázati körben kérelmezni fogják az ICANN-től mobilcélokra egy Top Level Domain (TLD) létrehozását.
Arra az esetre, ha a kérelmet kedvezően bírálják el, és az ICANN odaítéli a mobil TLD-t, az iparág vezetői megállapodtak, hogy új közös vállalatot alapítanak a mobil TLD kezelésére. A mobileszközök legfelső szintű tartománya kulcsfontosságú lépést jelentene afelé, hogy közelebb kerüljön egymáshoz a mobil és az internetes világ, ami a felhasználók és a teljes mobilágazat előnyére válna. Ha létezik az interneten a mobil TLD, egyszerűbben lehet a mobilos használatra készült új internethelyeket üzembe helyezni. A próbálkozást az a cél vezérli, hogy egyszerűbbé tegyék az internethasználatot a mobil-előfizetők számára, és a mobilinternet szolgáltatások könnyebben használhatóvá és gyorsabbá váljanak.

A kezdeményezésben a Microsoft Corporation, a Nokia, a Vodafone, a 3, a GSM Association, a HP, az Orange, a Samsung Electronics és a Sun Microsystems vesz részt. Ezek a cégek - az elkövetkező hónapokban csatlakozó többi vállalattal együtt - a szoftverfejlesztőket, a készülékgyártókat, a hálózatüzemeltetőket, az infrastruktúra- és a tartalomszolgáltatókat képviselik. A mobil TLD összefogja a mobilágazat vezető cégeit annak érdekében, hogy bővítse a mobilfelhasználók számára vonzó új szolgáltatásokat és alkalmazásokat kínáló vállalatok üzleti lehetőségeit.

Az egyetértési nyilatkozat értelmében a vállalatok egy regisztrációs céget kívánnak létrehozni az új mobil TLD nevek kiosztásának irányítására. A mobil TLD kialakításának fő céljai az alkalmazások és a hálózati szolgáltatások hatékonysága, valamint a mobilfelhasználók és a szolgáltatók számára egyaránt fontos megbízhatóság.

A regisztrációs cég további tagok részvételére is számítana, annak érdekében, hogy a felhasználók és az iparág minél szélesebb körének véleménye tükröződjék működésében.

Kulcsszavak: mobil domain Microsoft

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36