Blackberry levelezőprogram már Siemens mobilokon is

Milkovits Gábor, 2004. április 5. 22:55
 A kanadai RIM és a Siemens megegyezett arról, hogy hamarosan a német elektronikai óriás arra alkalmas mobiltelefonjain is igénybe vehető lesz a Blackberry vezeték nélküli e-mail-szolgáltatás.

A RIM, amely összetéveszthetetlen, hüvelykujj-billentyűzettel ellátott mobilkészülékeiről közismert, egy ideje már több más társaság mobiltelefonjain is elérhetővé tette biztonságos, állandóan aktív Blackberry levelező-szolgáltatását. Még 2002-ben szerződést kötöttek a Nokiával, idén januárban pedig a Samsunggal, de a program a mobilokon kívül egyéb hordozható készülékeken, például bizonyos kézi számítógépeken is elérhető. A Siemens, a világ 4. legnagyobb mobiltelefon-gyártója, azt ígérte, hogy még az idén piacra dobja Blackberry-képes mobiljait. A döntés újabb lépés a 3. generációs okos telefonok szolgáltatásainak bővítése terén. A Blacberry-t egyébként a szakértők egységesen sikeres és megbízható vezeték nélküli alkalmazásnak tartják.

A RIM részvényeinek árfolyama a múlt héten 9 százalékpontot emelkedett, ám piaci elemzők szerint ez csak részben köszönhető a Siemensszel kötött szerződés bejelentésének. Az árfolyam emelkedésében jelentős szerepet játszhatott az a tény, hogy általánosan nő a befektetői - és felhasználói - bizalom a vezeték nélküli adatátviteli alkalmazások iránt.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36