Mobiltelefonos térfigyelő alkalmazás Dél-Koreában

Milkovits Gábor, 2004. április 6. 21:31
A dél-koreai SK Telecom olyan új szolgáltatást kínál ügyfeleinek, amelynek révén mobiltelefonjukról állandóan élőben figyelhetik otthonukat, vagy bármely helyszínt, ahová a megfigyelő kamerát elhelyezték.

A szolgáltatás igénybe vételéhez csupán egy szélessávú internet-kapcsolattal ellátott számítógéphez csatlakoztatott webkamerára van szükség, és persze a megfelelő mobiltelefonra. Az alkalmazás igen jól használható betörésvédelmi célra: amennyiben a kamera behatolást észlel, a rendszer automatikusan figyelmeztető üzenetet küld a tulajdonos mobilkészülékére. Segítségével emellett éjjel-nappal élőben megtekinthetjük a kamera által megfigyelt képet, így kiválóan alkalmas lehet otthon lévő házi kedvencek, ne adj Isten gyermekek tevékenységének figyelemmel kísérésére is.

A szolgáltatás Java-képes készülékeken ingyenesen, egyébként pedig az online rendszeren keresztül alkalmanként körülbelül 50 forintnak megfelelő összegért vehető igénybe. Az ötlet annyira praktikus, hogy az alkalmazás előbb-utóbb valószínűleg más, európai, netán hazai szolgáltatóknál is elérhető lesz majd.

Kulcsszavak: mobilszolg kamera

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59