IDC: Storage Roadshow a Westendben

Kovács Attila, 2004. április 8. 12:45
Az adattárolás-menedzsment - az idei IDC Storage Roadshow kulcstémája - az IT szakértők prioritáslistáján Közép- és Kelet Európában is az elsők közé került: az adatok mennyisége exponenciálisan növekszik, a szervezetek többségének gondot jelent az adatok kezelése. Emellett, az EU és a NATO növekedésével, a privatizációval új lehetőségek nyílnak a kommunikációban, amik újabb adatbeáramlást jelentenek.
Az április 8-án Budapesten, a Hilton Westendben mintegy 70 résztvevővel rendezett IDC Storage Roadshow előadói azt is vizsgálták, melyek az adattárolási menedzserek legfontosabb problémái ebben a régióban. A gazdasági fejlődés és a gyors mértékben fejlődő technológia megnövelte az igényt az adattárolási kapacitás iránt. Ennek ellenére mind a régióban, mind pedig globálisan a cégek afelé mozdulnak el, hogy a nyereséget a költségek csökkentésével növelik, és ez alól az IT stratégiája sem kivétel. Mivel a költségek csökkentése magában foglalja az IT szektor ráfordításainak a csökkentését is, az IDC Storage Roadshow témái azzal is kapcsolatosak voltak, hogy hogyan lehet jobban kiaknázni a már meglévő forrásokat.

A mostani konferencián elhangzott kilenc előadás közül az IBM, CNT, EMC, Dell és HP részéről nemzetközi, míg négyen - Démász, IDC, Széchenyi Egyetem, MÁV Informatika - magyar előadóval jelentkeztek. A technológiai újdonságok helyett ezúttal a tárolórendszerek szervezési, menedzselési, vállalati infrastruktúrában elfoglalt helye és trendjei kerültek gyújtópontba.

A roadshow-n a főbb témák, súlypontok, megállapítások a következők voltak: az on-demand környezet, kialakítása, kezelése és előnyei, IBM TotalStorage stratégia, meglévő IP-alapú vállalati IT infrastruktúra felhasználása költséghatékony tárolóhálózat kialakításához, az EMC informácios életciklus-menedzsmenttel (ILM) kialakított üzleti információkezelése, a jelenlegi adattárolási portfólió (beleértve a szalagostároló-piacot is), üzletfolytonosságot támogató katasztrófatűrő HP- és Démász-megoldások, adattárolás a szakképzésben, adattárolók konszolidációja.

A konferenciát tíz szakmai cég, szakkiadó támogatta. A téma aktualitásához és az IDC itteni „hagyományaihoz” képest közepes érdeklődéssel lebonyolított egész napos rendezvény részvevőinek mintegy 28-30%-a hazai IT és távközlési szektorból, 27%-a a kormányzati és közigazgatási szektorból érkezett.
Kulcsszavak: tároló IDC

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Buszos útdíjfizetés – az első időszak tanulságai

A legtöbb busz a legkevésbé szennyező kategóriába tartozik, a külföldi járművek az autópályákat használják, míg a hazai személyszállítók harmada inkább az olcsóbb útvonalakat választja és a legtöbb vállalkozás felismerte, hogy a használatarányos útdíjfizetés kényszerét minőségbiztosítási fejlesztésekre is lehet használni – ezek a legérdekesebb megállapítások az útdíjfizetés bevezetése óta eltelt időszakból.

2024. május 17. 17:30

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59