HP-megoldások kis- és középvállalatoknak

forrás Prim Online, 2004. április 12. 12:00
Május elsejét követően a hazai kis- és közepes vállalkozások új lehetőségek és kihívások elé néznek: a kibővített uniós piacokon kell helytállniuk. A HP Magyarország speciális megoldáscsomagot állított össze annak érdekében, hogy a vállalkozások minél jobban kihasználhassák a csatlakozásban rejlő lehetőségeket. A megoldáscsomag többek között oktatási programot és finanszírozási ajánlatot is tartalmaz.
Az elmúlt húsz évben az infokommunikációs technológiák fejlődése alapvetően megváltoztatta az üzleti élet bevett gyakorlatait. Az internetnek és a különböző szélessávú hozzáférési megoldásoknak köszönhetően a vállalatok előtt új távlatok nyíltak az ügyfélszerzés, a kereskedelem, a partnerkapcsolatok terén.

A nagyobb vállalatokkal szemben - amelyeknek általában nem okoz gondot a reklámköltségek, a technológiai fejlesztések, valamint a termékfejlesztések finanszírozása - a kis- és középvállalatok gyakran nem elég tőkeerősek, így számukra kiemelten fontosak az új infokommunikációs eszközökben rejlő lehetőségek: hatékonyabbá válhat a kommunikáció, optimalizálható a produktivitás, valamint a mobil és vezeték nélküli eszközöknek köszönhetően megszűnik a helyhez kötöttség.

Az európai uniós csatlakozás előtt álló országok kis- és középvállalatai előtt új dimenziók nyílnak meg a belépést követően. A kibővített piac nagy lehetőségeket rejt magában, ugyanakkor komoly kihívások elé is állítja a kkv-kat.

A HP különleges tevékenység- és megoldáscsomagokat állított össze az újonnan csatlakozó országok kis- és középvállalatainak annak érdekében, hogy minél sikeresebben működjenek az új közös piacon. A vállalat célja, hogy még célzottabb oktatást, még nagyobb teljesítményt és még több megtakarítást biztosítson a kkv-szereplőknek. Ezen tevékenységek révén a vállalkozások hatékonyan ki tudják használni a csatlakozás nyújtotta lehetőségeket és ki tudják kerülni a belépéssel járó buktatókat.

Még célzottabb oktatás

A HP számos konferenciát, tanfolyamot és szemináriumot szervez annak érdekében, hogy a vállalkozások minél több hasznos információhoz juthassanak. Magyarországon a vállalat Budapesten kívül minden jelentősebb megyeszékhelyre ellátogat, például Miskolcra, Győrbe, Kaposvárra, Szegedre. Az előadások helyszínein különböző felsőoktatási intézmények EU-karainak tanárai, a HP Magyarország és a Microsoft Magyarország munkatársai tartanak előadást a csatlakozásról és annak gazdasági hatásairól. Az időpontokról és a pontos helyszínekről részletes információ a www.hp.hu/kkv oldalon olvasható.

Még nagyobb teljesítmény

Annak érdekében, hogy a vállalkozások reális képet kaphassanak cégük számítástechnikai infrastruktúrájáról, a HP elvégzi az állapotfelmérést, valamint viszonteladói partnerén keresztül szakszerű tanácsot és versenyképes ajánlatot ad. ´Európa csomag´ néven egy olyan speciális csomagajánlatot állított össze, amely a beruházásra szánt összeg nagyságától függően három termékcsomagot kínál versenyképes áron. Bővebb információ a www.hp.hu/europacsomag oldalon olvasható.

Még több megtakarítás

A hazai kis- és középvállalkozások gyakran nincsenek olyan anyagi helyzetben, hogy komoly informatikai fejlesztéseket tervezhessenek. A HP ezért többféle finanszírozási lehetőséget dolgozott ki a vállalkozások számára. A feltételekről bővebb információ a www.hp.hu/lizingkalkulator oldalon található.
Kulcsszavak: EU HP-hu

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újabb régiós szolgáltató központot hoz Budapestre a Schneider Electric

Budapesten hozza létre új, Europe Services Hub elnevezésű szolgáltató központját a Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat. A tervek szerint 2025-re 100 fősre bővülő csapat az európai országokban dolgozó helyi stábokkal együttműködve az egész kontinenst lefedi majd a magyar fővárosból.

2024. május 19. 10:26

Compliance-szakemberi szerepben teszteli az AI-t a KPMG

A Joint Venture Szövetség (JVSZ) által rendezett Innovációra Magyar! konferencián számolt be a KPMG Magyarország munkatársa arról a kísérletükről, melynek keretében gépi tanulási modell fejlesztésével támogatták a vállalati anyagok feldolgozásának folyamatát. A vonatkozó szabályzatoknak való megfelelőség ellenőrzésére bevetett mesterséges intelligencia egyelőre nem helyettesíti a szakértői munkát, azonban jelentősen gyorsítja a folyamatot, 80% feletti hatékonyságú dokumentációs alapot hozva létre. Így a fennmaradó időben az emberi beavatkozás a nagy figyelmet igénylő, alaposabb elemzést tudja elvégezni.

2024. május 18. 13:59

A műholdas távközlés szerepe óriási mértékben nőtt

A legújabb űrtávközlési technológiák, a műholdas szolgáltatások és az űrkutatás álltak az idei Távközlés Világnapjához kapcsolódó konferencia fókuszában. A győri Széchenyi István Egyetem (SZE) eseményén kiosztották a Dr. Magyari Endre-díjakat is, amit idén Dr. Gschwindt András és Petres István hírközlési szakemberek vehettek át. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az esemény kiemelt támogatója.

2024. május 18. 12:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59