Az econet.hu Rt. két céget alapított

MTI Sajtóadatbank, 2004. április 9. 09:30
Az econet.hu Rt. az Eco.Net Hungary Kft. részvételével, 30 millió forint alaptőkével megalapította az ebpp.hu Informatikai Szolgáltató Rt.-t és 50 millió forint törzstőkével az econet Invest Vagyonkezelő Kft.-t - közölte a társaság csütörtökön a BÉT hivatalos honlapján.
A kft. megalakítására ázsióval kerül sor, saját tőkéje egy éven belül eléri a 400 millió forintot.

A társaságok megalapítására a 2004. február 17-i közgyűlésen elhatározott zárt körű tőkeemelésből befolyt pénzbeli hozzájárulások biztosították a fedezetet.

Az econet célja olyan cégcsoport létrehozatala, ahol az egyes tevékenységi területek önálló társaságokban világosan elkülönülnek, így a különböző üzletágak jövedelmezősége tisztán megítélhetővé válik.

Az ebpp.hu Rt. feladata az elektronikus számlabemutatási és fizetési rendszer magyarországi létrehozatala és működtetése, míg az econet Invest Kft.-é a társaság meglévő és a jövőben esetleg diverzifikálódó befektetési portfoliójának kezelése.

Április folyamán az econet. hu Rt. megkezdte korábbi alaptevékenységének az Eco.Net Hungary Kft-be történő átcsoportosítását. Ez a jelenlegi szerződés állományt nem érinti, jelentőséggel csak a 2004. május után kötendő szerződések esetén bír.
Kulcsszavak: Econet.hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59