Unisys: új csekkfeldolgozó rendszer

forrás Prim Online, 2004. április 12. 13:13
A Unisys bemutatta az NDP Quantum termékcsaládot, amellyel a bankok könnyebben megfelelhetnek a Check 21 törvénynek, és kiaknázhatják a digitális csekk-képek cseréjében rejlő előnyöket.
Az új csekkfeldolgozó hardverrendszerből, valamint az ehhez kapcsolódó szoftverekből és szolgáltatásokból álló termékcsalád képes a csekkek képminőségének kiértékelésével a gazdasági szolgáltató vállalatok teljes csekkfeldolgozási folyamatát felgyorsítani.

A "U.S. Check Clearing for the 21st Century" törvény - rövidebben Check 21 - rendelkezése szerint a bankoknak a papíralapú csekkek mellett el kell fogadniuk a képhelyettesítő dokumentumokat (image replacement documents, IRD), illetve a csekkek elektronikus képeit. A 2004. október 28-án hatályba lépő törvény a pénzügyi ágazat elmozdulási törekvéseit támogatja a még nagyobb mértékben elektronikus folyamatok, illetve a műveletek felgyorsítása, biztonságosabbá és költséghatékonyabbá tétele irányába. Az NDP Quantum sorozat kifejezetten a képek cseréjéhez és az IRD-k kezeléséhez kifejlesztett funkciókkal erre a késztetésre ad választ.

A bankoknak biztosítaniuk kell pénzügyi partnereiket - és ami még fontosabb, ügyfeleiket - arról, hogy a csekkek képei nem kerülnek rosszul beolvasásra, és nem lehet ezeket csalási szándékkal megváltoztatni. A csekkek képeinek cseréjével kapcsolatos szabványok - mint amilyen a Check 21 - minden eddiginél fontosabb tényezővé teszik a képkészítési folyamat minőségét, biztonságosságát és megbízhatóságát.

Az NDP Quantum sorozat funkciói:

  • Csekkadat-felismerési technikák intelligens kombinációja, amely csökkenti a visszautasítások számát, valamint elősegíti a kivételes elemek felismerését és a potenciális olvashatósági problémák azonosítására használt Check 21 képminőség-jelzők használatát, amelyek révén az operátor ellenőrizheti és javíthatja az információkat.
  • Digitális aláírás-felismerési technológia a képek ellenőrzéséhez és a visszaélések elleni védelemhez.
  • Tervezési módosítások a torlódások, elakadások és leállások csökkentésére - ilyen például a nagy kapacitású dokumentumtovábbítás a folyamatos műveletvégzéshez, vagy az újrakezdési folyamat a kivételek észlelése utáni folyamat újraindítására való gyors átváltáshoz.
  • Elő- és hátoldali, ellentétes irányú képrögzítő kamerák a rendszer méretének csökkentésére és az alacsonyabb pénzügyi intézményi összköltség elérésére.
Kulcsszavak: bank Unisys

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Copilot for Microsoft 365 már magyarul is

A Microsoft bejelentése szerint 16 újabb nyelvvel gyarapodott azon nyelvek száma, amelyeket a vállalat generatív mesterséges intelligenciára alapuló alkalmazása, a Copilot for Microsoft 365 támogat mind az üzleti, mind pedig az egyéni felhasználók esetében. A magyar is ezek között van.

2024. május 11. 13:43

Ilyen lesz az első, személyzet nélkül is működő magyar bolt

A tervek szerint már idén nyáron elindulnak az első távfelügyelt boltok Magyarországon. A technológia révén a hagyományos üzletek átalakítást követően személyzet jelenléte nélkül is nyitva tarthatnak, akár 24/7-es üzemmódban. 

2024. május 11. 12:01

A régiós pénzügyi vezetők harmada már teszteli a generatív AI megoldásokat

Közép-Európában már minden harmadik szervezetnek közvetlen tapasztalata van a generatív mesterséges intelligenciával, és mindössze a vállalatok négy százaléka várja passzívan, hogy a versenytársak tegyék meg az első lépést. A régióban négyből három pénzügyi vezető (73%) véli úgy, hogy az AI fontos a vállalatuk stratégiája szempontjából. A Deloitte legfrissebb CFO felmérése szerint a megkérdezett pénzügyi vezetők fele költségcsökkentést vár a mesterséges intelligencia bevezetésétől. 

2024. május 11. 10:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36