Saját keresőoldalt nyit az Amazon

Milkovits Gábor, 2004. április 15. 23:14
Az internetes kereskedelemmel foglalkozó Amazon.com vállalat elindította saját, A9 elnevezésű webkereső szolgáltatásának tesztváltozatát.

A hagyományos internetes keresésen kívül az Amazon ügyfelei a program segítségével olyan különleges szolgáltatásokat is igénybe vehetünk, mint például az online kereskedelmi cég által forgalmazott könyvek tartalmának megtekintése, illetve széljegyzetek készítése a megjelenített oldalakhoz. Ezen kívül a kiemelt szolgáltatás révén a felhasználók korábbi keresési eredményei az A9 weboldalon keresztül később is bármikor elérhetők, illetve a keresett oldalon a legutóbbi keresés óta történt változások kiemelten jelennek meg. Az oldal egyelőre a Google keresőprogramját és netes hirdetőszolgáltatását használja, ám arról, hogy a jövőben tervezik-e saját kereső alkalmazását, a cég szóvivője nem nyilatkozott.

Az A9 páratlan lehetőséget nyújthat az Amazonnak arra, hogy kipuhatolja felhasználóinak internetes böngészési és vásárlási szokásait, és ezeket az adatokat felhasználja az általa forgalmazott termékek értékesítésénél. Erre egyébként a cég konkrétan utal a program ismertetőjében. Mindenesetre sokatmondó az a tény, hogy az oldalon a keresést le lehet szűkíteni az Amazon által kínált árucikkek körére is.

Kulcsszavak: Amazon böngésző

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50