Szoftvercimbora segítheti az egyetemistákat

Milkovits Gábor, 2004. április 17. 13:13
Az "Egyetemi Szabadidő- és Életstílus-menedzsernek" (ULL) elkeresztelt program a diákok ideális segítőtársa lehet a tanulásban és szabadidejük eltöltésében egyaránt.
A szoftvert három brit informatika szakos hallgató fejlesztette ki egy a Microsoft által kiírt verseny keretében, elsősorban mobiltelefonos vagy kéziszámítógépes használatra. Az egyelőre csak prototípus formájában létező program segít a diákoknak a megfelelő jegyzetek és olvasmányok kiválasztásában, véleményezi megírt dolgozataikat, vagy éppen adott esetben megmutatja a helyes utat a kocsmából hazafelé igyekvő fáradt egyetemistáknak. Az utóbbi, "Take Me Home I’m Drunk" (Vigyél haza, berúgtam) elnevezésű szolgáltatás az általános, így a helyi kocsmákat is felvonultató útba igazító alkalmazás szerves kiegészítője. Az utat eltévesztő felhasználók egy gomb megnyomásával automatikusan megadják tartózkodási koordinátáikat egy taxivállalatnak, akik kocsit küldenek értük és hazaszállítják őket. A további hasznos funkciók közé tartozik a külföldi diákokkal való kommunikációt elősegítő fordító-, illetve az egy adott listán szereplő barátaink földrajzi helyzetét bekapcsolt mobiljuk alapján meghatározó szolgáltatás is.

A tervezők biztosak benne, hogy a program a gyakorlatban is használható és életképes lesz, és nagy népszerűségre fog szert tenni a diákok körében.
Kulcsszavak: felsőoktatás felhszoft

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38