A Microsoft átcsábított egy vezetőt az ősellenségétől

Hûvös Imre, 2004. április 21. 09:40
Karl Aigner, aki a SuSe Linux kereskedelmi vezetője volt Münchenben, most a Microsoft kis és közepes vállalatoknak szánt Data Centere németországi eladásait vezeti. A RedMonk elemzője szerint ezzel a húzással a Microsoft betekintést nyerhet ősellensége módszereibe.

Aigner nevéhez fűződik az a történelmi eredmény, hogy München városa tavaly a nyílt forráskódú operációs rendszert választotta 14000 számítógépe számára annak ellenére, hogy a Linux közismerten kevésbé érett az asztali számítógépek számára és hogy, az üzletet meggátolandó, Steve Ballmer villámlátogatást tett a város vezetőinél, alacsonyabb árat és egyéb előnyöket ígérve.

A két cég rivalizálása több mint egyszerű verseny. A Microsoft felsővezetői gyakran aposztrofálják a nyílt forráskódú szoftvert rákbetegségnek és olyannak mint a Pac-Man, a Linuxos vezetők pedig egyaránt morális és műszaki ellenségnek nevezik a Microsoftot.

A hírt közreadó CNet úgy fejezi ki magát, hogy bár München nem a Microsoft Waterlooja Európában, de a figyelmeztető lövést leadták az eddig abszolút piacvezetőre.

A versenytárs vezetőjének elcsábítása nem ritka gyakorlat a műszaki életben. A tárolás-specialista EMC Howard Eliast vette át 2003-ban a HP-tól, a Microsoft 2000-ben a Segától csalta magához Peter Moore-t, a játékszoftverek atyját, stb. Ezek a trükkök aztán gyakran perrel végződnek, de a gyakorlat folytatódik.

 

Kulcsszavak: CIO Linux Microsoft +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14