Az SAP bevezette a mySAP Supply Chain Management legújabb változatát

forrás Prim Online, 2004. április 26. 17:37
Az SAP bejelentette mySAP ellátásilánc-kezelő alkalmazása (mySAP Supply Chain Management, mySAP SCM) legújabb változatának bevezetését.

A frissített verzió rugalmas újrakészletezési módszerei és rádiófrekvenciás azonosítást alkalmazó (RFID-alapú) végrehajtási folyamatai segítségével a vállalatok pontosabban felmérhetik ügyfeleik valós idejű igényeit, és alkalmazkodóbb ellátási láncot építhetnek ki. A bejelentésre az Atlantában megrendezett ASUG 2004 konferencián és szakvásáron, 6000 fős közönség előtt került sor.

A rugalmas újrakészletezési lehetőségek révén a vállalatok pontosabban reagálhatnak ügyfeleik valós idejű szükségleteire (pl. a promóciók által generált keresletre), a kiskereskedők és a fogyasztási cikkek forgalmazói pedig napokra vagy napszakokra lebontva, teljesen automatizált módon tölthetik fel raktárkészletüket. A cégek így hatékonyabbá tehetik újrakészletezési gyakorlatukat, csökkenthetik készletszintjüket, lerövidíthetik rendeléseik átfutási idejét és nagyobb ügyfélelégedettségét érhetnek el. Az új rendszer segítségével meg tudnak felelni a bővülő globális piac egyre komolyabb készletezési elvárásainak, és olyan ügyfél-, illetve keresletközpontú ellátási hálózatot tudnak kiépíteni, amely SAP-környezetüket és más szállítóktól beszerzett rendszereiket egyaránt lefedi.

Az SAP NetWeaver platform SAP AII azonosítómegoldását (SAP Auto-ID Infrastructure) alkalmazó, új SCM-rendszer a rádiófrekvenciás azonosítással segített raktári és logisztikai feladatvégrehajtást is támogatja. Ez a módszer megfelel a különböző kormányhivatalok és nagyobb kiskereskedelmi láncok (pl. a Wal-Mart, a METRO és a Target) által előírt RFID-követelményeknek.

A mySAP SCM legfrissebb változata új fejlesztésekkel támogatja az SAP tervező és optimalizáló alkalmazása, az SAP APO (SAP Advanced Planning & Optimization) ágazatközi alkalmazását és ágazatspecifikus funkcióit. Az így elérhető előnyök közül a kereslettervező funkció teljesen automatikus adaptív előrejelzés-készítési és életciklus-tervezési képessége érdemel külön említést. Az adaptív előrejelzés-készítés lehetővé teszi, hogy az ügyfelek minden egyes tervezési objektumhoz optimális módszereket és paramétereket válasszanak ki. Az ellátási hálózatot megtervező funkciónál az alvállalkozói kapcsolatok tervezését fejlesztették tovább az új változatban, hogy a rendszer jobban megfeleljen a gyártóképességek kihelyezése iránt megnyilvánuló, egyre erősebb üzleti igénynek. A SAP APO emelt szintű gyártás- és szállítmányozás-tervezési, valamint részletes feladat- és jármű-ütemezési képességeket biztosít az alkalmazkodóbb hálózati tervezéshez.

Kulcsszavak: vállalatirányítás SAP

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50