A vártnál magasabb a Xerox első negyedéves nyeresége

forrás Prim Online, 2004. április 29. 10:30
A Xerox bejelentette első negyedéves nyereségadatait, melyek a vállalat színes digitális berendezéseinek és digitális irodai termékeinek nagyarányú értékesítéséből származnak. A vállalat tájékoztatása szerint 2004. I. negyedévében 1 részvényre 25 cent nyereség jutott, melyből részvényenként 8 cent a ContentGuard cégben birtokolt szinte összes tulajdonosi érdekeltség eladásából származó nyereség.

A berendezések értékesítéséből származó árbevétel 9%-kal nőtt az első negyedévben, amely érték egy 5 százalékpontos árfolyamnyereséget is tartalmaz. A negyedév teljes árbevétele 3,8 milliárd dollár volt, amely 2003 hasonló időszakával összehasonlítva 2%-os növekedést jelent, beleértve egy 5 százalékpontos árfolyamnyereséget is. Az árbevétel növekedését továbbra is hátrányosan érintette a vállalat régebbi, analóg termékeiből származó kellékanyag-, szerviz- és egyéb bevételek (post sale revenue = értékesítés utáni bevételek) csökkenése. Az értékesítés utáni bevételek számadatai általánosságban véve továbbra is javulást mutatnak, mivel az új digitális rendszerek és szolgáltatások értékesítéséből származó bevétel növekvő mértékben ellensúlyozza az analóg technológiából származó árbevétel-csökkenést.

A vállalat célzott növekedési területein (digitális irodai és nagyteljesítményű termékek és kapcsolódó szolgáltatások) a teljes I. negyedéves árbevétel az előző év ugyanezen időszakának árbevételéhez képest 9%-kal nőtt, és így jelenleg a cég teljes árbevételének mintegy 71%-át teszi ki. A Xerox fejlődő piacain működő leányvállalatainál szintén jelentős előrelépés figyelhető meg: ez negyedéves szinten 6%-os teljes árbevétel növekedést és 33%-os növekedést jelent a gépeladásoknál.

"A negyedév során a berendezések értékesítéséből származó összes bevétel mintegy 55%-a az elmúlt két évben bevezetett termékekből származik" - mondta Anne M. Mulcahy, a Xerox elnök-vezérigazgatója.

A Xerox növekedési stratégiájának fő hajtóerejét jelentő színes nyomtatókból származó első negyedéves bevétel 26%-kal nőtt, ami azért fontos, mert a nyomatszám növekedésével együtt emelkedik a színes berendezésekkel kapcsolatos kellékanyag, szerviz és egyéb bevételek volumene is. A színes berendezések értékesítéséből származó árbevétel jelenleg a Xerox teljes árbevételének 23%-át teszi ki.

Kulcsszavak: Xerox

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újabb rangos szakmai díjat nyert a Prologis!

A Prologis Park Budapest-Sziget II beruházás nyerte idén a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) által életre hívott, „Év logisztikai fejlesztése” elismerést. A legkiemelkedőbb hazai logisztikai fejlesztéseket díjazó kitüntetést 2023 óta ítéli oda a szervezet 11 tagú testülete a közúti-, vasúti-, vízi-, légi- és intermodális fuvarozás, valamint a vámolási és raktározási területek meghatározó szereplői részére.

2024. május 4. 15:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55