Igazi iparági eseménnyé vált a 6. CIO Fórum

forrás Prim Online, 2004. április 30. 09:08
Április 27-28-án, mintegy 160 IT vezető részvétele mellett Balatonkenesén került megrendezésre a 6. CIO Fórum. Az immáron jelentős hagyományokkal rendelkező konferencia mindenekelőtt megközelítési módjában emelkedik ki a hazai informatikai konferenciák sorából: minden alkalommal a szakmai kérdések széles palettájával foglalkozik, de valamennyivel üzleti, stratégiai aspektusból és a CIO szemszögéből.

A konferencia arra kereste a választ, hogyan tudja egy elsőszámú IT vezető a vállalat informatikai stratégiáját az üzleti célok szolgálatába állítani, és az egyes technológiai megoldások mennyiben tudják támogatni ezeket az üzleti célokat. Az elsődleges célközönséget az informatikai igazgatók, angol terminológiával a CIO-k jelentik, de természetesen egy ilyen típusú rendezvény hallgatói között szép számmal felbukkannak egyéb pozíciókban dolgozó IT vezetők, vagy éppen a szállítói oldal képviselői is.

A 6. CIO Fórum szakított a korábbi hagyományokkal, és a félévente megrendezett egynapos konferenciák helyett egyetlen, szűk kétnapos konferenciába sürítettek bele kilenc szekciót, közel ötven előadóval, este pedig egy nagyszabású CIO Gálával. Az eredetileg viszonylag szűk IT vezetői körnek szóló CIO Fórum mára egy valódi iparági eseménnyé nőtte ki magát, amelyen a továbbra is leghangsúlyosabb nagyvevői oldal mellett a programban is jelen vannak a szállítói, illetve a kormányzati-szabályozói oldal képviselői is. Ezt jelzi az is, hogy a rendezvény fővédnökségét Kovács Kálmán informatikai miniszter vállalta. Őt váratlan külföldi útja miatt a nyitó plenáris ülésen Mohácsi Béla helyettes államtitkár képviselte, Jungbauer József, a Vezető Informatikusok Szövetsége elnökének, és Kóka János, az Informatikai Vállalkozások Szövetsége elnökének társaságában. A további szekciók témakörei közül érdemes kiemelni a regionális CIO kerekasztalt, a CIO-CEO kapcsolat kritikus pontjait elemző panel beszélgetést, vagy az IT projektek szállítóinak felelősségét firtató fórumot az olyan szakmaibb témák mellett, mint az adatmenedzsment vagy az üzletmenet folytonosság.

Az esemény regionális jellegét az EU csatlakozás kihívásait és más regionális témákat boncolgató előadások és nagyszámú külföldi előadó fémjelzték. A folyamatos szinkron tolmácsolásnak köszönhetően a külföldi előadók is aktív résztvevői voltak a kerekasztal beszéletéseknek.

Érdekes színfoltja volt a rendezvénynek az "esemény embere" díj megválasztása. A mintegy 160 regisztrált résztvevő titkos szavazata alapján a "CIO Fórum 2004 közönségdíj" nyertese Scheffer János, a Dunapack Rt. informatikai igazgatója lett. Scheffer János 1996-tól 5 évet dolgozott a General Electricnél, majd 2001-ben lépett át a Dunapackhoz, ahol informatikai vezetőként Magyarország, Lengyelország, Ukrajna, Horvátország, Bulgária területére is kiterjed a felelőssége, azaz hatásköre regionális.

Az első nap végén, hagyományteremtő szándékkal került megrendezésre a CIO Gála 2004, amely kiváló alkalmat teremtett arra a kapcsolatépítésre, ami minden ilyen iparági esemény során legalább olyan fontos, mint a szakmai tapasztalatcsere. Az est sztárvendége az "Ismeretlen zongorista" (www.ismeretlenzongorista.hu) volt, aki 22 éves kora ellenére ugyan már számos szakmai díjat nyert, és hatalmas közönségsikert aratott Rómától Miamin át Sao Paulo-ig, de Magyarországon még nem került fel a lapok címoldalára. A CIO Fórum résztvevőinek egybehangzó véleménye szerint erre azonban már nem sokat kell várni.

További információk:

Vida Szűcs Lajos, a szervező bizottság elnöke, l.vidaszucs@sanomabp.hu, (30) 218-4060

Hutter Ottó, a programbizottság elnöke, hutter@sztaki.hu, (70) 204-5920

Kulcsszavak: konferencia CIO

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38