Új vezérigazgató a Sharp Electronics Europe élén

forrás Prim Online, 2007. július 3. 17:07

A Sharp Electronics kinevezte új európai elnökét: 2007 július 1-jétől Toshiyuki Tajima felelős az összes európai értékesítési leányvállalatért, valamint betölti a Sharp International Business Group helyettes vezérigazgatója funkciót is. Tajima Hans Kleis utódja, aki személyes okok miatt június végén mondott le tisztségéről.

Toshiyuki Tajima elnöke és vezérigazgatója a Sharp Electronics (Europe) GmbH-nak, egyúttal elnöke a cég lengyelországi gyártóüzemének is a Sharp Manufacturing Poland Sp.zo.o-nak.

A 60 éves Tajima 1969 óta dolgozik a Sharpnál. Az elmúlt években a Sharp USA vezérigazgatója, a Sharp Telecommunications elnöke Európában, valamint a Sharp lengyelországi Torunban található LCD modul gyárának elnöke volt.

“Európa az egyik legfontosabb piac cégünk számára. Az elmúlt pénzügyi évben 14%-kal növekedett európai értékesítésünk. Célom, hogy fenntartsam ez a kétszámjegyű növekedést az elkövetkezendő években is. A Sharp Európát a jövő piacának tekinti” - mondta Tajima.

A napenergia-rendszerek, a dokumentumkezelő megoldások és az LCD televíziók jól jövedelmező piaci szegmensére fókuszálva a japán technológiai vállalat az elmúlt három pénzügyi évben közel megduplázta e termékek forgalmát a kontinensen. A 2006-os pénzügyi évben az eladások 493 milliárd jenre (3,4 milliárd euró), míg a működési profit 8,1 milliárd jenre (52,5 millió euró) emelkedett, így a Sharp Japánon kívüli tevékenységének 26%-a származik európai üzleteiből.

Kulcsszavak: Sharp CIO

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Egyedülálló elektromos kerékpárral erősít a Decathlon

A mikromobilitási trendek átformálják a városi közlekedést, az infrastruktúra fejlesztésével folyamatosan nő a kerékpározók száma, emellett pedig egyre inkább előtérbe kerülnek az elektromos kerékpárok. 

2024. április 26. 19:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50