Digitális tv-adások vételére alkalmas mobiltelefon Japánban

Milkovits Gábor, 2004. május 16. 21:31
A japán NHK műszaki kutatólaboratóriumban olyan mobiltelefont fejlesztettek ki, amely alkalmas a földi sugárzású, kiváló minőségű digitális tv-adások vételére.
A készülék, amely már jövőre megjelenhet a japán piacon, a televíziós adásokon kívül különféle, a digitális sugárzással továbbított adatjellegű tartalom fogadására is képes. Így például a szolgáltató egy kommunikációs központon keresztül sokrétű, a felhasználó aktuális tartózkodási helyéhez kapcsolódó szolgáltatást kínálhat majd ügyfeleinek, a katasztrófahelyzetekről való tájékoztatástól a hasznos hétköznapi tudnivalókig. A digitális tv-adások a műsorokkal összefüggő információk mellett olyan extra képi funkciókat is kínálnak majd a mobilfelhasználóknak, mint például a kameraállások közötti tetszőleges váltás egy sportközvetítés esetében. Az új telefonok akkumulátora kétórányi folyamatos tévénézést tesz lehetővé egy feltöltéssel.

A digitális televíziózás egyre népszerűbb világszerte - a BBC például 2010-ig a digitális műsorszórásra való teljes átállást tervezi -, így valószínűleg lesz majd piaca az adások vételére alkalmas mobiltelefonoknak is.
Kulcsszavak: televízió mobiltelefon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59