Esküvőszervezés online

forrás Prim Online, 2004. május 23. 13:25
Az otthoni számítógépek használatával sok időt, pénzt és persze stresszt lehet megspórolni az esküvő megszervezésénél. Az internetes keresők segítségével még a legelfoglaltabb párok is képesek megbirkózni az esküvő tervezésével - akár a költségvetés megszabásáról, akár a nászút lefoglalásáról legyen is szó. Az Intel készített egy listát, hogy mihez is lehet a legjobban használni a számítógépet Életed legszebb napjának megszervezéséhez:
Internetes Keresők

Az internet kiváló kiindulópont lehet a kereséshez, mivel rengeteg időt spórolhatsz meg azáltal, hogy nem kell végigjárni a város összes helyszínét, akár az interneten meggyőződhetsz többek között az éttermek ajánlatairól.

Internetes Esküvői Listák

Az online megtalálható esküvői listák segítségével egyszerűen és kényelmes összeállíthatjátok például az ajándéklistát. Az internetes listák ezen kívül lehetőséget biztosítanak az online vásárlásokra - így a vendégek is időt spórolhatnak a legmegfelelőbb ajándék kiválasztásakor, megvásárlásakor.

Email

Az e-mailek segítségével kapcsolatban lehetsz mindenkivel, legyen szó akár a virágosról, akár a fényképészről. Az elektronikus leveleket persze emlékeztetőként is használhatod, ha netán nehogy valami kimenjen a fejedből a kapkodás közepette! Az e-mailek által rengeteg emberrel állhatsz kapcsolatban, így nem kell folyamatosan telefonálnod, és a számlád is alacsonyabb lesz.

Esküvői weboldal

Az esküvői weboldal által a vendégek is követni tudják az esküvő előkészületeit. A weboldalra olyan részletek is felkerülhetnek, mint a nap pontos időrendi eseményei, vagy az, hogy hogyan lehet eljutni a helyszínekre. Linket lehet elhelyezni az esküvői listákhoz, vagy a virtuális vendégkönyvben már előre üzenhetnek vendégeitek.

Egy már elkészült magyar weboldal a www.tusnadi.hu

Tervezés és költségvetés

Az esküvői tervek minden mozzanatát eltárolhatjátok az otthoni gépeteken - így jelentősen csökken annak a kockázata, hogy fontos telefonszámokat vagy feljegyzéseket veszítsetek el! Emellett a számítógép segítségével kontakt-listát vezethettek, megtervezhetitek az ülésrendet, vagy az Excel segítségével akár a költségvetést is ellenőrizhetitek.

Emlékek

Manapság a legtöbb profi esküvői fotós már digitális fényképezőgépet használ a pillanatok megörökítésére. A digitális fotókat az internetes hálózaton is megoszthatjátok rokonaitokkal vagy barátaitokkal, és így ki-ki maga döntheti el, hogy melyik képet szeretné nyomtatásban látni.

Mire van szükséged mindehhez?

A legtöbb ember rendelkezik otthon számítógéppel, azonban a legújabb modellek segítségével pontosan azt kaphatjátok, amit szeretnétek. Az Intel gyártja a számítógépek "agyát". Az Intel Pentium 4-es processzorral működő gépek sokkal gyorsabbak és olyan nagy fájlokat is könnyen lehet kezelni velük, mint például a képek, zene vagy videófelvételek.

A CD- és DVD-írók szintén jó módszer az emlékek másokkal való megosztására. Ha tudsz CD-t írni, lemásolhatod az esküvői képekről vagy videóról készült CD-ROM-ot barátaid vagy rokonaid részére.

A digitális videókamerák vagy fényképezőgépek is jó esküvő előtti befektetésnek számítanak, vagy akár felkerülhetnek az ifjú pár ajándéklistájára is. A digitális videókamerák által nemcsak álló, de mozgóképeket is felvehettek; és ezeket a számítógép segítségével módosíthatjátok, vagy megmutathatjátok barátaitoknak - emlék az esküvőről vagy akár a nászútról.

A különleges esküvő-tervező szoftver segítségével elkerülhetitek, hogy bármelyik fontos vagy kevésbé fontos részlet kimaradjon a tervezés során. Az esküvő-tervező csomagok átfogó alkalmazás-sorozatot jelent, amivel a leány- vagy legénybúcsútól kezdve a teendők listájáig mindent le lehet tölteni a webről.

Egy Intel Centrino mobiltechnológiát használó laptop segítségével is nagyszerűen követhetőek a teendők az állandó készülődés közepette. Az Intel Centrino mobil technológiát arra fejlesztették ki, hogy hosszabb akkumulátor-élettartamú, vékonyabb és könnyebb laptopok kifejlesztését tegye lehetővé, vezeték nélküli internet-kapcsolat kialakítására.

(Intel sajtóanyag)

A linkeken hasznos magyar nyelvű honlapok találhatóak az esküvő megtervezéséhez:
Kulcsszavak: onlineszolg nők

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36