Több mint 30 százalékkal nőtt a Minor árbevétele 2003-ban

forrás Prim Online, 2004. május 26. 11:53
A Minor Rendszerház Rt. bejelentette 2003. évi pénzügyi eredményeit.
Ezek szerint a vállalat árbevétele tavaly több mint 30%-kal emelkedett, az adózás előtti eredmény pedig közel 50%-kal nőtt. A Minor Csoport forgalma (amely magában foglalja a Minor Rendszerház Rt.-t, a Minor Holdingot, a Wattmester Kft.-t, a Smart Card Kft.-t és a Trainer Kft.-t) 2003-ban 6 milliárd forint volt, amely a tervek szerint 2004-ben 8 milliárd forintra emelkedne.

A 2003-as év néhány kiemelkedő projektje:

Ipari területen:

  • Vállalatirányítási rendszer (ERP) bevezetése a Budapest Airport Rt. számára. A Minor a svéd IFS rendszerét implementálta, és végezte el az ehhez kapcsolódó infrastruktúra kiépítését és Help Desk rendszer bevezetését. A projekt több százmillió forint nagyságrendű volt, s ezzel az elmúlt év legnagyobb ERP projektje.
  • Százmilliós nagyságrendű Audi-HP keretszerződésben szállított a Minor az iparvállalatnak már 2002-ben, s mivel munkájukkal meg voltak elégedve, a szerződést 2003-ban egy újabb évre meghosszabbították.
  • A Minor szintén éves keretszerződést kötött a Transelektro Holdinggal 100 milliós nagyságrendben. A projektben a Transelektro Informatikai Igazgatósága az egész vállalatcsoportra kiterjedő Help Desk rendszer bevezetésével támogatja a felhasználók kiszolgálását és az informatikai szervezet munkafolyamatait.

Pénzintézeti területen:

  • HP Storage rendszer kialakítása a Magyar Posta számára. A Posta, SAP rendszeréhez csatlakoztatható korszerű adattárolási megoldást keresett, és központosított közbeszerzés keretében választotta ki a Minort.
  • Magyar Fejlesztési Bank (MFB) érzékeny dokumentumok védelmi rendszerének kialakítása - több tízmilliós nagyságrendben. Az informatikai biztonságot fokozandó, egy olyan rendszerre keresett megoldást az MFB, amivel nyomon tudja követni, hogy az "érzékenynek" minősített (titkos) dokumentumok kikerüljenek az intézményből, ellenőrzés, jóváhagyás nélkül. Az intézet közbeszerzési tenderen választotta ki a Minort.
  • A Postabank Rt. szerver és storage migrációja. A bank back office rendszereit vezérlő szerver és storage rendszer konszolidációja HP platformon. A Minor pályázat útján nyerte el a projektet.
Kulcsszavak: Minor

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újabb rangos szakmai díjat nyert a Prologis!

A Prologis Park Budapest-Sziget II beruházás nyerte idén a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) által életre hívott, „Év logisztikai fejlesztése” elismerést. A legkiemelkedőbb hazai logisztikai fejlesztéseket díjazó kitüntetést 2023 óta ítéli oda a szervezet 11 tagú testülete a közúti-, vasúti-, vízi-, légi- és intermodális fuvarozás, valamint a vámolási és raktározási területek meghatározó szereplői részére.

2024. május 4. 15:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55