Zeneszámok lejátszására alkalmas telefonokat dob piacra a T-Mobile

Milkovits Gábor, 2004. június 28. 23:08
T-Mobile a héten öt olyan mobiltelefon forgalmazásába kezd Nagy-Britanniában, Németországban, Hollandiában és Csehországban, amelyekre egyszerre 3, CD minőségű zeneszámot tölthetnek le a felhasználók.
Az "Ear Phones" elnevezésű technológia révén zenei lejátszóként is funkcionáló mobiltelefonokra egy egyelőre összesen 500, 90-120 másodperces, lerövidített dalt tartalmazó katalógusból tölthetők le a zenék, számonként 1,5 euróért, ami jóval magasabb ár az internetes letöltésekért átlagban fizetendő 0,99 eurónál. Maguk a telefonok 29,99 (45 euró) és 59,95 font (90 euró) közötti áron kerülnek majd forgalomba - a viszonylag alacsony ártól a T-Mobile azt reméli, hogy ezáltal a felhasználók hamarabb megkedvelik majd az újfajta szolgáltatást. A lemezkiadók nagy reményeket fűznek a mobiltelefonos letöltések eljövendő piacához, hiszen a minden más készüléket messze felülmúlóan népszerű mobilokhoz való zeneforgalmazás hatalmas lehetőségeket tartogat a számukra. Ugyanakkor az egyelőre meglehetősen alacsony tárolókapacitás, a technológiai szabványok tökéletlensége, illetve a még kipróbálatlan piac miatt valószínűleg eltart még egy darabig, mire a mobiltelefonos zenei piac felveheti majd a versenyt az internetes letöltésekkel.

A T-Mobile ugyanakkor azt ígéri, hogy karácsonyra egy 250 ezer teljes zeneszámot tartalmazó katalógust kínál majd ügyfeleinek a Universal, a Sony Music és a Warner Music előadóitól. A Sony Music alelnöke, Jim McDermott úgy nyilatkozott, hogy a zenei és mobiltelefonos alkalmazások egyre inkább hétköznapjaink középpontjába kerülnek, ennek előnyeit pedig a hozzájuk szerződött előadóknak feltétlenül fel kell ismerniük, és ki kell használniuk.

Kulcsszavak: T-Mobil zene mobiltelefon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50