A félvezető piaci forgalmának gyengülését jelzi az iSupply

MTI Sajtóadatbank, 2004. szeptember 13. 09:25
Az amerikai iSupply piackutató intézet az elektronikai készülékek csökkenő forgalmára hivatkozva mérsékelte a félvezető piac jövő évi forgalmára vonatkozó előrejelzését. Eszerint jövőre 9,6 százalékkal bővül a félvezető termékek piaca a korábban jelzett 11,8 százalék helyett.
A piac bővülésének üteme az év második felében kezdett lassulni, és a negyedik negyedévben érezteti majd leginkább a hatását. Az első félévben 31 százalékos bővültét ért el a piaci forgalom. Az egész éves forgalmi növekedést az eddig jelzett 24,4 százalékos helyett 25,4 százalékos mértékben várja az iSupply.

A negyedik negyedévben érzékelhetővé váló lassulást a világgazdasági bizonytalanságok miatt az elektronikai készülékek iránt gyengülő kereslettel és a félvezető árak csökkenésével magyarázza a cég. Az iSupply becslése szerint az elektronikai berendezések piaca az idei 9,8 százalékos növekedés után jövőre 5,8 százalékra lassul. A folyamat leginkább a noteszgépek és a mobiltelefonok forgalmában lesz tetten érhető. A félvezető árak az idén stabilan tartották magukat, de az év vége felé a csökkenő kereslet tükrében gyengülésnek indulnak majd.

A Texas Instruments, a világ legnagyobb mobil technológiai félvezető alkatrész gyártója a napokban csökkentette harmadik negyedévi forgalmi előrejelzését. Az elmúlt héten az Intel is visszafogta harmadik negyedévi értékesítési várakozását.
Kulcsszavak: trend félvezető

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Xiaomi publikálta a legújabb ESG jelentését

A Xiaomi a napokban közzétette a hatodik ESG (környezetvédelem, társadalmi felelősségvállalás és vállalatirányítás) jelentését. A több mint 80 oldalas dokumentum, amelyet kínai és angol nyelven adtak ki azt az előrehaladást mutatja be, amelyet a Xiaomi és leányvállalatai megtettek az ESG stratégia megvalósítása terén 2023-ban. 

2024. május 3. 13:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55